Continuăm cu prezentarea echipelor calificate în Final Four-ul Cupei României la futsal, competiție care va fi găzduită de, în premieră, de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara.
În careul de ași al competiției s-au calificat echipele City’US Târgu Mureș, Autobergamo Deva, FK Odorheiu Secuiesc și Informatica Timișoara.

Luni, 20 martie, sunt programate semifinalele Final Four-ului. Iată programul:

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, ora 17:30

Informatica Timișoara -AS City’US Târgu Mureş, ora 20:00

 Semifinalele vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook „Futsal Romania” și pe youtube.com/FutsalRomania.

Învingătoarele își vor disputa trofeul a doua zi, marți, 21 martie. Finala va fi transmisă în direct la DigiSport. 

Autobergamo Deva e văzută de mulți drept favorită la cucerirea trofeului și în acest an. De la înființarea Final Four-ului, în 2015, Autobergamo a fost formația care s-a impus de fiecare dată, la Odorheiu Secuiesc, acum doi ani, și acasă, la Deva, anul trecut.

Echipa s-a întărit la începutul sezonului cu câțiva jucători de mare valoare, dar, în ciuda acestui amănunt, Deva e pe „doi” în Liga I, la un punct de liderul CS United Galați, cu o etapă înaintea finalului sezonului regular.

Antrenorul-jucător Florin Ignat, 35 de ani, spune că obiectivele echipei sale rămân aceleași, Cupa și campionatul.

Evoluții oscilante

– Sunteți în fața primului obiectiv al acestui sezon!
– Mai sunt câteva zile până la meciurile din Final Four-ul Cupei României. Încercăm să punem la punct ultimele detalii înainte de a pleca spre Timișoara, acolo unde vrem să ne apărăm trofeul. Cupa e unul dintre obiectivele noastre în acest sezon. Am zis de la început că trebuie să luăm totul pas cu pas. Primul a venit acum! Sper să mergem apoi din victorie în victorie.

– Cum vedeți Final Four-ul?
– Ca pe o ocazie, așa cum spuneam, de a ne apăra trofeul, dar și ca pe un test la finalul căruia să vedem exact unde suntem înaintea play-off-ului Ligii I. Să vedem care ne e valoarea cu adevărat. Nu am avut un sezon în Liga I extraordinar. Am avut evoluții oscilante, meciuri foarte bune, dar și meciuri mai puțin reușite. E cel mai tare Final Four de până acum. Sunt prezente în această fază a competiției patru echipe foarte bune, de mare valoare.

– Care au fost cauzele evoluțiilor oscilante de care aminteați?
– E foarte greu să faci un mecanism să funcționeze perfect atunci când ai șase jucători noi, mai ales străini, care au nevoie de adaptare. Suntem însă în creștere, asta e sigur, jucăm din ce în ce mai bine.

„Timișoara va avea meci greu cu City’US”

– FK Odorheiu Secuiesc e adversarul din semifinale. Vă doreați altul?
– Odorheiu Secuiesc e una dintre cele mai în formă echipe ale campionatului, cu jucători de valoare. E un adversar tare. Dacă vrei să te impui, trebuie să te bați cu cei mai puternici. Nu conta cu cine jucam în semifinale. Noi trebuie să rămânem concentrați și totul va fi bine. Știu că toată lumea spune că City’US era adversarul ideal, că e o echipă tânără, mult schimbată față de sezonul trecut, dar să vedeți ce meci greu va avea Timișoara luni seară!

– Aveți probleme de lot?
– Nu, asta mă bucură. Avem tot lotul valid. Mi-am revenit și eu, așa că suntem gata de luptă! O spun din nou, la Timișoara se poate întâmpla orice, toate echipele au șanse la câtigarea trofeului. Nu văd vreo favorită, chiar dacă Informatica joacă acasă. Nu mai contează acest amănunt, acolo, pe parchet.

„Fanii din Deva vor veni la finală”

– Ce jucători au ieșit în evidență în acest sezon?
– Nu pot spune că „X” sau „Y” a fost cel mai bun. Avem un grup de 9-10 jucători de aceeași valoare. Nu merg 2-3, merg ceilalți. Avem un lot numeros, am mai spus asta, și bun. În acest sezon, echipa a câștigat, echipa a pierdut!

– Cât mai joci?!
– Un an și gata, mă las! Am împlinit 35 de ani. Mă simt în stare să mai joc.

– Veți avea galerie la Timișoara?
– Dacă ne calificăm în finală, fanii din Deva vor veni să ne încurajeze, cu siguranță. Nici nu mă gândesc să nu jucăm cu trofeul pe masă!