Etapa cu numărul 19 a Ligii I la futsal a programat ieri ultimele partide. Informatica Timișoara, vicecampioana României, și FK Odorheiu Secuiesc, una dintre cele mai în formă echipe din Liga I, și-au respectat statutul de favorite în meciurile disputate în această rundă.

Informatica Timișoara s-a impus fără drept de apel, în deplasare, în fața formației CS KSE Târgu Secuiesc, scor 8-1. Trupa selecționerului Robert Lupu nu i-a dat nicio șansă adversarei sale și, în urma acestui succes a urcat pe locul doi în clasamentul primei divizii.

FK Odorheiu Secuiesc, echipa cu cel mai bun atac din Liga I, a tercut la pas, pe teren propriu, de Spicom Sfântu Gheorghe, scor 7-2, și e pe locul trei. Echipa pregătită de Jakab Zoltan a marcat 105 goluri în 17 etape!

Într-o altă partidă disputată ieri, Clujana Cluj s-a impus în deplasare, 6-3, în fața echipei Muncitorul Reșița. Clujenii au bifat al doilea succes stagional, dar rămân pe penultima poziție a ierarhiei în Liga I.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului regular, lupta pentru prima poziție în clasamentul primei ligi e teribilă, fiind implicate patru echipe.

„Într-adevăr, lupta pentru primul loc, de fapt, lupt pentru primele patru poziții, e foarte strânsă. Demult nu a mai fost așa de disputat finalul sezonului regular. E bine pentru Liga I. Dacă ne uităm însă la faptul că Timișoara și Deva au foarte mulți străini, acest lucru nu e bun pentru echipa națională. E greu de precizat ordinea în clasament înaintea play-off-ului. Totul se va decide în urmărtoarele două etape, în meciul nostru de la Timișoara și apoi în confruntarea dintre United Galați și Informatica Timișoara. Deva e, cred, singura care nu se poate împiedica. Cei de la Autobergamo au și un meci mai puțin disputat. Toată lumea își face calcule, sunt sigur. Noi intrăm de fiecare dată pe teren ca să câștigăm, indiferent de adversar, așa că am renunțat la calcule”, a declarat, pentru www.frf.ro, Jakab Zoltan, antrenorul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Rezultatele etapei a 19-a a Ligii I:
Duminică
Autobergamo Deva – Dunărea 2005 Călărași 6-1
CS United Galaţi – CSM Politehnica Iași 6-2

Luni
C.S. KSE Târgu Secuiesc – Informatica Timișoara 1-8
Muncitorul Reșița – CFF Clujana Cluj 3-6
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Spicom Sfântu Gheorghe 7-2

CS City’us Târgu Mureş a stat

Clasament: 1. United 41 puncte (17 meciuri); 2. Informatica 39p (17m); 3. Odorheiu Secuiesc 38p (17m); 4. Autobergamo 37p (16m); 5. Dunărea 33p (18m); 6. CS City’us 27p (16m); 7. Iași 23p (17m); 8. Spicom 13p (17m); 9. Reșița 10p (17m); 10. Clujana 10p (17m); 11. KSE 4p (18m)

Etapa viitoare:
5 martie
ora 18:00
Spicom Sfântu Gheorghe – CS United Galaţi
Informatica Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

6 martie
ora 18:30
CS City’us Târgu Mureş – C.S. KSE Târgu Secuiesc

7 martie
ora 16:00
CFF Clujana Cluj – Autobergamo Deva

Dunărea Călărași stă.

Partida CSM Politehnica Iași – Muncitorul Reșița, scor 7-0, s-a disputat în avans, pe 6 februarie.