Naționala de futsal a României va disputa, diseară și mâine, ultimele partide de verificare înaintea startului în preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor din Slovenia. Prima noastră reprezentativă a ajuns ieri în Cehia, iar azi, de la ora 19.00 (ora României), va disputa primul amical al „dublei” cu selecționata similară a țării gazdă. Confruntările vor avea loc la Kadaň, oraș aflat în Nord-Vestul țării, la granița cu Germania.

De două ori „bronz” la Europene

Echipa pregătită de Robert Lupu „întoarce” astfel vizita Cehiei, care în finalul anului trecut a onorat invitația naționalei României și a jucat două meciuri de verificare la Deva. În prima, Cehia a învins cu 9-3, dar tricolorii s-au răzbunat a doua zi câștigând cu 7-0! Doar Brazilia a mai învins Cehia atât de categoric, în 2009!

Naționala de futsal a Cehiei se află pe locul 20 în ierarhia FIFA, în timp ce România e pe poziția 23. Cehia are două prezențe pe podiumul Campionatului European, în 2003 (Italia) și în 2010 (Ungaria)! Mulți jucători provin de la campioana Era-Pack Chrudim, formație care s-a „războit” în toamna anului trecut cu City’US Târgu Mureș în Grupa a 6-a a Main Round-ului UEFA Futsal Cup. Meciurile au avut loc la Chrudim, iar Era-Pack și City’US au mers mai departe în Elite Round-ul Ligii Campionilor la futsal.

„Avem în acest moment cel mai bun lot posibil”

Aseară, tricolorii au făcut cunoștință cu Sala Sporturilor din Kadaň, Robert Lupu programând un antrenament și în această dimineață. „Sunt ultimele două jocuri de verificare înainte de startul preliminariilor. Importanța lor nu mai trebuie subliniată. Avem în acest moment cel mai bun lot posibil. Mai sunt câțiva jucători acasă pe care îi avem în vedere, îi ținem aproape de lot. Aș vrea să tratăm aceste două jocuri ca pe două meciuri oficiale. Ca pe primele două din grupa de calificare. Să luăm aceste confruntări ca pe o bornă, să vedem exact cum stăm, unde suntem. Vreau să văd atitudine, să tratăm cu seriozitate jocurile”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al naționalei României. Lupu, care a evoluat contra Turciei la Călărași luna trecută, a mărturisit că nu va juca în Cehia: „Nu cred că mă voi băga la joc. Băieții au nevoie de mine pe bancă”.

„Băieții sunt motivați. Peste două luni ne așteaptă un turneu de calificare foarte greu, dar mai ales foarte important. Important pentru naționala noastră, dar mai ales pentru futsalul românesc”, a declarat și Valeriu Ioniță, team-managerul naționalei de futsal a României, aflat alături de tricolori la Kadaň.

Cea de-a doua partidă dintre Cehia și România se va disputa mâine seară, de la ora 20.00 (ora României).

Lotul României pentru cele două meciuri contra Cehiei:
Portari: Vlad Iancu (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc);
Jucători de câmp: Cristian Matei (Deva), Robert Matei (Deva), Adrian Pânzaru (Deva), Paulo Ferreira (Deva), Mimi Stoica (City’US Târgu Mureș), Bogdan Covaci (City’US), Alpar Csomo (City’US), Ionuț Movileanu (Dunărea Călărași), Marian Plugaru (Dunărea), Laszlo Szocs (FK Odorheiu Secuiesc), Emil Răducu (Luxol – Malta), Robert Lupu (Informatica Timișoara).