Sosiți duminică la Ljubljana, jucătorii antrenați de Robert Lupu au exersat, timp de o oră, schemele de joc cu care vor să surprindă selecționata Portugaliei, în primul meci de la EURO 2018. Lusitanii ocupă locul 7 în ierarhia mondială, în timp ce România se află pe 23. Meciul cu Portugalia se joacă miercuri, de la ora locală 18:00 (19:00 în România, în direct la Pro X).

Din grupa noastră mai face parte și Ucraina. Partida contra acestei reprezentative este programat pe 2 februarie, de la ora locală 20:45. Primele două echipe vor merge mai departe în sferturile de finală.

Până la jocurile din grupa tricolorilor, marți, de la ora 18:00, va avea loc meciul de deschidere al competiției, Slovenia – Serbia. Aceasta este a patra ediție a Campionatului European la care România este prezentă, după cele din 2007, 2012 și 2014.  

Lotul României pentru turneul final este: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva) – portari; Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Alpar Csoma, Florin Ignat (toți Autobergamo Deva), Savio Valadares, Felipe Oliveira (Informatica Timișoara), Szőcs László (FK Odorheiu Secuiesc), Octavian Cireș (CS United Galați), Emil Răducu (Luxol – Malta).