Echipa națională de seniori a României a pierdut cu 1-3 meciul amical cu reprezentativa similară a Italiei disputat marți, la Faenza, în fața a 3500 de spectatori. Pentru tricolori, aceasta este prima înfrângere din sezonul 2016-2017, stagiune în care au bifat și două victorii (4-3 și 3-1 cu Turcia, în deplasare).

Campioana europeană din 2003 și 2014 a dominat prima repriză a disputei din sala Palasport ”Vincenzo Cattani”, însă intervențiile bune ale portarului Vlad Iancu au făcut ca în pauză să se intre fără niciun gol pe tabela de marcaj. Peninsularii au început în forță partea secundă și au înscris de două ori, prin Marco Ercolessi (minutul 22), cu un șut de la 10 metri, și Julio De Oliveira (25), pe contraatac. Alex Merlim (33) a majorat diferența cu un voleu spectaculos, apoi, într-un moment în care oaspeții aveau superioritate pe faza ofensivă prin scoaterea portarului, Emil Răducu (39) a punctat din apropiere și a stabilit rezultatul final, 3-1.

Selecționerul Robert Lupu a început confruntarea cu următorul ”cinci”: Vlad IANCU – Emil RĂDUCU, Paulo FERREIRA, Dumitru Mimi STOICA, Florin MATEI. Rezerve la startul duelului au fost: Andrei GRIGORAȘ – Cristian MATEI, Liviu RUXANDARI, Ionuț MOVILEANU, Andrei DAN, Bogdan COVACI, Laszlo SZOCS, Adrian PÂNZARU.

Cele două formații se întâlnesc și miercuri, de la ora 19:30 (ora României), într-o partidă amicală programată la Imola, în sala ”Palestra Cavina”. Tricolorii se pregătesc pentru meciurile pe care le vor disputa în turul secund din preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018: în perioada 3-12 aprilie 2017, România va evolua la Călărași într-o grupă alături de Portugalia, Finlanda și echipa care va câștiga o serie din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania.