Echipa națională de seniori a României a învins cu 3-1 reprezentativa similară a Turciei într-un meci amical disputat joi, la Kocaeli. Cele două formații s-au întâlnit într-un test de pregătire și miercuri, în aceeași localitate: s-au impus tot tricolorii, cu 4-3.

În confruntarea care a avut loc joi, în sala ”Gazanfer Bilge Spor Salonu”, primul gol a fost înscris de Tugay Șahin (minutul 19). După pauză, oaspeții au punctat de trei ori, prin Dumitru Mimi Stoica (30), Andrei Dan (36) și portarul Andrei Grigoraș (40), și au bifat cea de-a 11-a victorie în 12 partide cu turcii.

Selecționerul Robert Lupu a început duelul cu următorul ”cinci”: Vlad IANCU – Florin MATEI, Paulo FERREIRA, Cristian MATEI, Liviu RUXANDARI. Rezerve la începutul disputei au fost: Andrei GRIGORAȘ – Adrian PÂNZARU, Laszlo SZOCS, Dumitru Mimi STOICA, Bogdan COVACI, Narcis CATARAMĂ, Radu PISICĂ, Ionuț MOVILEANU, Andrei DAN.

Tricolorii vor afla în această lună ce adversari vor avea în cea de-a doua fază din preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018. Tragerea la sorți este programată în 21 octombrie, la Nyon, iar România va fi gazda uneia dintre grupele din turul secund.

6 succese a repurtat România în cele șase meciuri din deplasare cu Turcia. Tricolorii au câștigat cu 5-1 și 4-2, în 2007, cu 3-0 și 6-3, în 2015, și cu 4-3 și 3-1, în 2016.