Franța, locul 36 în ierarhia FIFA, dar aflată într-o creștere deosebită în ultima perioadă, și-a pus mari speranțe într-o victorie în fața naționalei lui Robert Lupu, echipă aflată pe locul 19 în clasamentul mondial, care, sub bagheta noului selecționer, se află într-o nouă etapă după ratarea calificărilor la Campionatul European și la cel Mondial.

Gol în secunda 7

Meciul de la Toulouse a fost precedat de un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Bruxelles, iar jucătorii celor două formații au evoluat cu banderole negre.

România a început tare meciul, marcând după doar șapte secunde prin Paulo Ferreira, portughezul aflat în așteptarea cetățeniei române. După doar patru minute de joc, scorul era deja 2-2, spre satisfacția celor peste 1.500 de privitori, care au gustat din plin spectacolul din teren! România, care s-a aflat la conducere în permanență, s-a impus cu 4-3. Emil Răducu a reușit o ”dublă”, iar Laszlo Szocs a fost cel care a înscris golul victoriei. În ultimele minute, francezii au scos portarul încercând să egaleze, dar România a rezistat până la final!

”Mă bucur pentru această victorie obținută după primul cantonament făcut împreună cu băieții”, ne-a declarat Robert Lupu, care s-a aflat pe banca României și la succesul cu Norvegia din decembrie, partidă ce a contat pentru calificările la Campionatul Mondial de anul acesta din Columbia, când preluase echipa de câteva zile.

”E victoria echipei, nu a unui jucător, iar asta mă bucură cel mai mult, pentru că în acest prim meci contra Franței am văzut cu adevărat o echipă”, a mai spus Lupu, care aseară a folosit nouă jucători. ”În cel de-al doilea meci, am să-i folosesc pe toți. Mă interesează, e adevărat, și rezultatul, dar vreau ca toți să joace, pentru a căpăta încredere, experiență, mai ales în cazul celor tineri. E un nou început”.

”Obiectivul este calificarea la EURO 2018”

Valeriu Ioniță, șeful delegației României, a rămas impresionat de atmosfera din sala de la Toulouse, unde, printre spectatorii francezi, s-au aflat și aproximativ o sută de români, care au încurajat naționala. Îmbrăcați în tricouri galbene, cu steaguri tricolore în dotare, fanii români le-au ținut piept francezilor, iar la final s-au bucurat alături de învingători.

”A fost un meci foarte bun, în fața unui adversar tare, masiv, în creștere în ultima perioadă. Franța are un portar și un pivot de peste doi metri! E un început de drum pentru această nouă echipă națională. Băieții au răspuns la comenzi, își cunoșteau, din vizionări, adversarul, au rezistat presiunii publicului. Să nu uităm că trebuie să se alăture lotului alți trei jucători, care sunt acum accidentați. E vorba de frații Florin și Cristi Matei și de Cosmin Gherman, jucători cu mare experiență. Această dublă cu Franța e un nou început de drum pentru naționala României, care are ca obiectiv calificarea la Campionatul European 2018, din Slovenia”, a spus Valeriu Ioniță.

Franța și România se întâlnesc în meciul-revanșă miercuri seara, tot la Toulouse, de la ora 20:30.

ADI DOBRE
Foto: fff.fr