Echipa națională de seniori a României va juca săptămâna viitoare, la Deva, două meciuri amicale cu reprezentativa similară a Cehiei. Partidele se vor disputa în Sala Sporturilor marți, 6 decembrie, de la ora 17:30, și miercuri, 7 decembrie, de la ora 18:00, iar intrarea spectatorilor va fi liberă. Prima confruntare va fi transmisă în direct de Digi Sport 2.

Iată lotul convocat de antrenorul-jucător Robert Lupu, cel care se află și la conducerea băncii tehnice a formației Informatica Timișoara:
Portari: Vlad IANCU (Autobergamo Deva), Andrei GRIGORAȘ (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc);
Jucători de câmp: Cristian MATEI (Autobergamo Deva), Adrian PÂNZARU (Autobergamo Deva), Paulo FERREIRA (Autobergamo Deva), Dumitru Mimi STOICA (City’us Târgu Mureș), Bogdan COVACI (City’us Târgu Mureș), Florin MATEI (Informatica Timișoara), Laszlo SZOCS (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc), Emil RĂDUCU (Luxol St. Andrews – Malta), Liviu RUXANDARI (CSM Politehnica Iași), Narcis CATARAMĂ (CSM Politehnica Iași), Emanuel MOLDOVEANU (United Galați).

Niciun eșec al tricolorilor în ultimele zece întâlniri

România și Cehia s-au duelat până acum de 11 ori, iar bilanțul tricolorilor cuprinde cinci victorii, cinci remize, o înfrângere și un golaveraj de 39-31. Singurul succes al cehilor a fost repurtat chiar la întâia întâlnire, în 4 noiembrie 2003, în primul meci oficial din palmaresul românilor: la Ostrava, în preliminariile Cupei Mondiale – Taiwan 2004, gazdele s-au impus cu 5-3. Cea mai recentă confruntare a avut loc în 2 februarie 2012, în faza grupelor din Campionatul European – Croația 2012, și s-a încheiat cu o victorie cu 3-1 a tricolorilor (golurile învingătorilor au fost marcate de Gabriel Dobre, Florin Ignat și Florin Matei).

4 meciuri România – Cehia s-au disputat pe terenul tricolorilor. Aceștia au câștigat de două ori (4-3, în 2006, într-un test de pregătire, și 1-0, în 2011, în preliminariile EURO 2012), iar două dueluri s-au încheiat cu remize (7-7, în 2006, într-o partidă amicală, și 2-2, în 2008, în preliminariile Cupei Mondiale – Brazilia 2008).

Peste patru luni, formația pregătită de Robert Lupu va debuta în preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018. În perioada 3-12 aprilie 2017, România va evolua la Călărași într-o grupă în care adversarele vor fi Portugalia, Finlanda și echipa care va câștiga o serie din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în turneul final, iar formațiile care se vor clasa pe locul 2 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 3 în cele șapte grupe din turul principal se vor califica în play-off.