Meciurile uneia dintre grupele din cea de-a doua fază a preliminariilor Campionatului European de futsal – Slovenia 2018 se vor disputa în România, la Călărași. Confruntările vor avea loc în perioada 3-12 aprilie 2017. Campania de calificare în EURO 2018 va avea trei tururi, iar tragerea la sorți pentru primele două faze este programată în 21 octombrie 2016, la Nyon.

Faza I – Turul preliminar (23 ianuarie-1 februarie 2017)
Vor participa 26 de echipe: vor fi alcătuite cinci grupe din câte patru formații și două grupe din câte trei formații. Echipele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în faza secundă a preliminariilor.
Urnele valorice
Urna 1: Letonia (va fi gazda unei grupe), Georgia (va fi gazda unei grupe), Franța, Norvegia, Suedia, Anglia, Grecia;
Urna 2: Bulgaria (va fi gazda unei grupe), Moldova, Danemarca, Muntenegru, Elveția, Armenia, Andorra;
Urna 3: Lituania (va fi gazda unei grupe), Cipru (va fi gazda unei grupe), Țara Galilor (va fi gazda unei grupe), Gibraltar (va fi gazda unei grupe), Albania, Israel, Estonia;
Urna 4: Malta, San Marino, Scoția, Germania, Kosovo.
Echipele care au fost desemnate gazde vor fi extrase în grupe diferite.

Faza a II-a – Turul principal (3-12 aprilie 2017)
Vor participa 28 de echipe: vor fi alcătuite șapte grupe din câte patru formații. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în turneul final, iar formațiile care se vor clasa pe locul 2 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 3 se vor califica în cea de-a treia fază a preliminariilor.
Urnele valorice
Urna 1: Ucraina (va fi gazda unei grupe), Azerbaidjan (va fi gazda unei grupe), Kazahstan (va fi gazda unei grupe), Spania, Rusia, Italia, Portugalia;
Urna 2: România (va fi gazda unei grupe), Serbia, Croația, Cehia, Ungaria, Slovacia, Olanda;
Urna 3: Belarus (va fi gazda unei grupe), Polonia (va fi gazda unei grupe), Turcia (va fi gazda unei grupe), Belgia, Bosnia-Herțegovina, Finlanda, Macedonia;
Urna 4: echipele care vor câștiga grupele din turul preliminar.
Echipele care au fost desemnate gazde vor fi extrase în grupe diferite.

Faza a III-a – Play-off (Tur: 10-13 septembrie 2017; Retur: 24-27 septembrie 2017)
Vor participa cele șapte echipe care se vor clasa pe locul 2 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în grupele din turul principal. Prin tragere la sorți, vor fi stabilite patru confruntări, iar câștigătoarele se vor califica în turneul final.

”Dublă” cu Turcia în octombrie
Slovenia, în calitate de gazdă, este deja calificată în turneul final. EURO 2018 va avea la start 12 reprezentative și se va desfășura în perioada 30 ianuarie-11 februarie, la Ljubljana, în Arena Stozice. Deținătoarea trofeului este Spania.

Echipa națională a României va efectua în perioada 19-23 septembrie 2016 un stagiu de pregătire la Cheile Grădiștei. Primele meciuri internaționale pe care tricolorii le au programate în sezonul 2016-2017 vor avea loc în deplasare: în 5 octombrie 2016 și în 6 octombrie 2016, România se va duela cu Turcia într-o ”dublă” amicală.