Jucătorii noștri au pășit pe suprafața de joc a Arenei Stozice din Ljubljana încrezători că pot produce surpriza. O reușise Polonia, locul 30 mondial, în prima zi de la EURO, când a egalat pe final Rusia, a doua favorită la titlul european.

Curajoși în joc, în foarte puține momente tricolorii au arătat diferența de 16 locuri între ei și adversari. În numeroase rânduri au scos portarul, reușind astfel chiar să revină în joc în partea secundă, când Mimi Stoica a înscris pentru 1-2. Acest lucru i-a și costat însă, golul de 4-1 al lusitanilor fiind reușit cu poarta goală.

Ricardinho – România 4-1

La finalul unui joc în care doar rezultatul nu a părut echilibrat, în care raportul șuturilor pe poartă a fost egal, 11-11, în care România a nimerit de patru ori bara, rămân momentele de clasă produse de Ricardinho. Cel mai bun jucător de futsal al lumii s-a făcut remarcat cu execuția senzațională de la golul de 3-1, piruetă în careul României și „rabona” pe lângă portarul Tonița. Și tot el a pasat decisiv și la primele două goluri ale lusitanilor.

Naționala României continuă parcursul la EURO 2018, al patrulea turneu final european din istorie, cu meciul de vineri împotriva Ucrainei (locul 8 în lume). Cum primele două clasate merg mai departe în sferturile de finală, tricolorii trebuie să obțină minimum un punct înainte de a aștepta ultimul joc al grupei C, Ucraina – Portugalia, pe 4 februarie.

4-0 a fost scorul ultimei întâlniri
dintre Portugalia și România, la Călărași, în preliminariile EURO 2018

Portugalia – România 4-1 (2-0)
Au înscris: Pedro Cary (3’48”), Fábio Cecílio (18’46”), Ricardinho (35’29”), Bruno Coelho (37’00”) / Stoica (33’21”)

Următoarele meciuri: ROMÂNIA – Ucraina (2 februarie, ora 21:45), Ucraina – Portugalia (4 februarie, ora 19:00)