Astăzi, la ora 14:30, va avea loc tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de futsal de anul viitor, competiție care va fi găzduită de „Arena Stožice” din Ljubljana, Slovenia, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie 2018.

Opt echipe sunt deja calificate la UEFA Futsal EURO 2018: Slovenia (țara gazdă), Italia, Azerbaijan, Ucraina, Portugalia, Spania (deținătoarea trofeului), Kazakhstan și Rusia.

Pentru cele patru bilete rămase libere la UEFA Futsal EURO 2018 vor lupta opt echipe naționale, șapte formații care au încheiat pe locul secund în grupele preliminarii – Croația, Cehia, Franța, Georgia, Ungaria, România și Serbia – și cea mai bine clasată într-un clasament al locurilor trei – Polonia.

Play-off-ul pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor se va disputa într-o dublă manșă (10-13 septembrie, 24-27 septembrie), ale căror meciuri vor fi stabilite joi, 6 iulie, la Nyon. Tragerea la sorți va avea loc la ora 14.30, ora României.

„Sincer, mi-aș dori să întâlnim Ungaria. În primul rând pentru a ne lua revanșa după ratarea calificării la ultimul turneu final al Campionatului European. Ungaria e cea care ne-a învins în prelungirile manșei secunde a barajului pentru EURO 2016, cu un gol marcat de Dróth în ultima secundă! În al doilea rând, cred că Ungaria e un adversar accesibil. E adevărat, au un antrenor mare, Sito Rivera. Dar, în general, echipa stă în Dróth. El e cel ce ține în spate grupul. Nu mi-aș dori Serbia ca adversar la acest baraj. E cea mai tare. Anul acesta au schimbat antrenorul. Au câteva talente incredibile. Să nu uităm că Serbia a jucat anul trecut semifinală de Campionat European”, spunea, în urmă cu aproape o lună, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, selecționerul primei noastre reprezentative.