Miercuri, 12 decembrie, la sediul UEFA de la Nyon a avut loc tragerea la sorți a fazelor preliminarii europene ale Cupei Mondiale de futsal 2020, ce va fi găzduită de Lituania (12 septembrie – 4 octombrie 2020).

România va fi prezentă într-una dintre grupele rundei principale, ale cărei meciuri la va găzdui. În urma tragerii la sorți, tricolorii pregătiți de Robert Lupu și-au aflat un singur adversar, Kazahstan, ceilalți doi urmând a fi deciși în urma disputării meciurilor din runda preliminară. Kazahstan, semifinalistă la EURO 2018, ocupă locul al șaptelea în clasamentul mondial, în timp ce România se află pe locul 20.

Naționala Kazahstanului a disputat finala mică a Campionatului European 2018. Foto: UEFA

În grupa României vor mai fi repartizate câștigătoarea grupei preliminare G (Olanda, Muntenegru, Bulgaria, Estonia) și ocupanta locului secund din grupa preliminară C (FYR Macedonia, Albania, Grecia, San Marino).

Runda preliminară va avea loc în perioada 29 ianuarie – 3 februarie 2019, în timp ce meciurile din runda principală se vor disputa în perioada 22-27 octombrie 2019.

Preliminariile mai conțin două faze. Din runda principală se califică mai departe, în Elite Round (28 ianuarie – 2 februarie 2020), primele două clasate. Acolo se vor forma din nou patru grupe de câte 4. Cele 4 câștigătoare se vor califica la Cupa Mondială, în timp ce echipele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă (9-12 aprilie 2020) pentru ultimele două locuri alocate Europei la turneul final.