Echipa națională de seniori a României a câștigat cu 4-3 meciul amical cu reprezentativa similară a Turciei disputat miercuri, la Kocaeli. Tricolorii au continuat seria rezultatelor bune obținute în confruntările din deplasare cu turcii și au ajuns la cinci victorii în cinci partide.

În duelul din sala ”Gazanfer Bilge Spor Salonu”, scorul a fost deschis de Florin Matei (minutul 13). Până la pauză s-a mai marcat o dată: gazdele au egalat prin Cem Keskin (16). În prima parte din repriza secundă, Liviu Ruxandari (23) a punctat pentru 1-2, Cem Keskin (24) a făcut 2-2, iar Laszlo Szocs (25) i-a adus pentru a treia oară în avantaj pe români. Cristian Matei (31) a majorat diferența, iar Cem Keskin (39) a bifat ”tripla” și a stabilit rezultatul final: 3-4.

Robert Lupu: ”Am dominat jocul”

Selecționerul Robert Lupu a titularizat următorii jucători: Vlad IANCU – Florin MATEI, Dumitru Mimi STOICA, Liviu RUXANDARI, Paulo FERREIRA. Rezerve la startul meciului au fost: Andrei GRIGORAȘ – Adrian PÂNZARU, Cristian MATEI, Laszlo SZOCS, Bogdan COVACI, Narcis CATARAMĂ, Radu PISICĂ, Ionuț MOVILEANU, Andrei DAN.

”Am făcut un joc bun! Am avut o posesie bună, am dominat jocul și consider că am meritat să câștigăm. Jucătorii au fost implicați și dornici de afirmare. Vrem să nu pierdem nici cea de-a doua partidă”, a declarat Robert Lupu pentru site-ul frf.ro. România și Turcia se întâlnesc și joi (ora 14:00), într-un test de pregătire programat la Kocaeli, în sala ”Gazanfer Bilge Spor Salonu”.

2 goluri a marcat Liviu Ruxandari pentru repezentativa de seniori. Jucătorul care, în acest sezon, evoluează pentru CSM Politehnica Iași a înscris doar în confruntări cu Turcia câștigate de tricolori: a punctat o dată în succesul cu 8-1 din 2014, de la Călărași, și o dată în duelul de miercuri, de la Kocaeli.