Echipa națională de seniori a României a câștigat cu 7-0 meciul amical cu reprezentativa similară a Cehiei disputat miercuri, la Deva, în Sala Sporturilor. Marți, în aceeași localitate, tricolorii pierduseră cu 3-9 primul test dintre cele două formații programat în această săptămână.

În duelul de miercuri, au marcat Florin Matei, Laszlo Szocs, Cristian Matei, Emil Răducu (de două ori), Dumitru Mimi Stoica și Paulo Ferreira.
Robert Lupu, selecționerul României, a început partida cu următorii jucători: Vlad IANCU – Emil RĂDUCU, Paulo FERREIRA, Dumitru Mimi STOICA, Florin MATEI. Rezerve la startul confruntării au fost: Andrei GRIGORAȘ – Cristian MATEI, Adrian PÂNZARU, Bogdan COVACI, Laszlo SZOCS, Liviu RUXANDARI, Narcis CATARAMĂ, Emanuel MOLDOVEANU.

Următoarele meciuri ale tricolorilor vor avea loc la începutul anului viitor: în 18 ianuarie și în 19 ianuarie, la Călărași, România va susține două teste de pregătire cu Turcia. Peste patru luni, elevii lui Robert Lupu vor debuta în preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018. În perioada 3-12 aprilie 2017, România va evolua, tot la Călărași, într-o grupă în care adversarele vor fi Portugalia, Finlanda și echipa care va câștiga o serie din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în turneul final, iar formațiile care se vor clasa pe locul 2 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 3 în cele șapte grupe din turul principal se vor califica în play-off.