Reprezentativa de seniori a României s-a impus cu 3-2 în meciul amical cu echipa națională similară a Turciei disputat miercuri, la Călărași, în Sala Polivalentă ”Ion C. Neagu”. Toate golurile au fost înscrise în repriza secundă: Florin Matei, Laszlo Szocs și Dumitru Mimi Stoica au marcat pentru tricolori, în timp ce Murat Acikel și Serhat Cicek au punctat pentru oaspeți.

Robert Lupu, antrenorul-jucător al României, a început partida cu următorul ”cinci”: Vlad IANCU – Florin MATEI, Cristian MATEI, Ionuț MOVILEANU, Emil RĂDUCU. Rezerve la startul confruntării au fost: Andrei GRIGORAȘ – Adrian PÂNZARU, Paulo FERREIRA, Laszlo SZOCS, Bogdan COVACI, Dumitru Mimi STOICA, Robert LUPU.

Cele două formații se întâlnesc și joi, de la ora 17:00, într-un test de pregătire programat în aceeași sală din Călărași. Intrarea spectatorilor este liberă.

12 succese a repurtat România în cele 13 dueluri cu Turcia. Pe teren propriu, tricolorii au șase victorii și o înfrângere.

Tricolorii se pregătesc pentru meciurile pe care le vor juca în cea de-a doua fază din preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018. În perioada 3-12 aprilie 2017, România va evolua la Călărași într-o grupă în care adversarele vor fi Portugalia, Finlanda și echipa care va câștiga o serie din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania (disputele vor avea loc în perioada 26-29 ianuarie 2017, în Letonia).

Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în turneul final, iar formațiile care se vor clasa pe locul 2 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 3 în cele șapte grupe din turul principal se vor califica în play-off.