România va ataca turneul final al Campionatului European de futsal din Slovenia cu mulți dintre cei care au dus greul sub tricolor în ultimii ani. Robert Lupu, la prima mare performanță ca selecționer, mizează în continuare pe vechii săi camarazi, dar și pe unii dintre cei care s-au alăturat în ultima vreme primei reprezentative.

Participant ca jucător la toate cele trei turnee finale bifate până acum de România, Robert Lupu se află la prima prezență ca antrenor. Mulți se așteptau ca el să și joace, așa cum a făcut și în preliminarii. „Cred că e mai bine să stau doar pe bancă”, a spus Lupu, căruia i-a fost destul de dificil să definitiveze lotul de 14 jucători pentru EURO 2018, care va debuta la sfârșitul lunii ianuarie la Ljubljana.

În ultimul cantonament dinaintea decolării spre Slovenia, Robert Lupu va avea la dispoziție 15 jucători, dar va renunța la unul dintre cei trei portari. Iată lotul lui Lupu pentru EURO 2018:

Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari
Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Alpar Csoma, Florin Ignat (toți Autobergamo Deva), Savio Valadares, Felipe Oliveira (Informatica Timișoara), Szőcs László (FK Odorheiu Secuiesc), Octavian Cireș (CS United Galați), Emil Răducu (Luxol – Malta)

Surpriza o constituie înregimentarea lui Octavian Cireș, tânărul atacant al vicecampioanei CS United Galați. „E un jucător care îmi place, talentat, de perspectivă. Vreau să meargă alături de noi la acest turneu final, să vadă ce înseamnă o asemenea competiție”, a spus Robert Lupu, care a mai adăugat: „Mergem să jucăm pentru România. Dorim să facem abstracție de faptul că vom da piept în grupă cu locurile 3 și 5 în Europa! Încercăm să lăsăm statistica și să jucăm. Chiar dacă mulți nu ne dau vreo șansă să ieșim din grupă, una foarte grea, noi suntem siguri că vom face punct sau puncte la Ljubljana. Trebuie să gândim pozitiv. Orice echipă poate prinde o zi de excepție sau una foarte slabă”.

EURO 2018, Slovenia

Grupa C
31 ianuarie 2018, ora 18:00 (ora locală)
Portugalia – România

2 februarie 2018, ora 20:45 (ora locală)
România – Ucraina

4 februarie 2018, ora 18:00 (ora locală)
Ucraina – Portugalia

Se califică în sferturile de finală primele două clasate.