Naționala de futsal a României și-a aflat adversara din barajul pentru calificarea la EURO 2018. Prima noastră reprezentativă va lupta pentru biletul la Campionatul European cu Georgia, într-o dublă-manșă, care va programa primul joc în România, la Deva, pe 12 septembrie, în timp ce returul va fi pe 26 septembrie, la Tbilisi. 

Robert Lupu, selecționerul României, spune că Georgia e un adversar de care se poate trece. Lupu, care e încă jucător activ, a spus înaintea tragerii la sorți de la Nyon că ar vrea la baraj Ungaria sau Georgia.

"Am avut emoții toată ziua. Acum au trecut. Pot spune că am avut șansă. E o tragere la sorți favorabilă, ținând cont că am evitat adversari precum Croația, Serbia sau Cehia. Trebuie să tragem tare, să ne pregătim foarte bine pentru a evita orice derapaj. Să nu uităm că acum doi ani când am întâlnit Ungaria la baraj am spus la fel, că am avut noroc. Și am pierdut barajul. Am însă încredere în echipă. Mi-aș fi dorit ca primul meci să fie în deplasare, dar cred că nu are rost să ne plângem. Vom juca, cel mai probabil, la Deva. Sunt convins însă că vom avea publicul aproape de noi", a declarat, pentru www.frf.ro, Rober Lupu, selecționerul naționalei României.

Veteranul Vlad Iancu, portarul echipei naționale a României, e și el oprimist în privința șanselor de calificare la EURO 2018. "E o tragere la sorți bună pentru noi. Eu am spus că vreau Franța sau Georgia. A picat Georgia! E o șansă uriașă de a ajunge la EURO. Dar trebuie să fim atenți, să nu ne subestimăm adversarul. Calificarea depinde de noi", a declarat Vlad Iancu. 

* Turneul final al Campionatului European, care se va desfășura pe „Arena Stožice” din Ljubljana, Slovenia, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie 2018.


Meciurile din play-off-ul UEFA Futsal Euro 2018

Cehia – Serbia 

Franța – Croația 

România – Georgia 

Ungaria – Polonia

Opt echipe sunt deja calificate la UEFA Futsal EURO 2018: Slovenia (țara gazdă), Italia, Azerbaijan, Ucraina, Portugalia, Spania (deținătoarea trofeului), Kazakhstan și Rusia.