Echipa națională de seniori a României va porni peste mai puțin de șase luni pe drumul care o poate duce în Campionatul European – Slovenia 2018. Calificată direct în cea de-a doua fază a preliminariilor, reprezentativa tricoloră a aflat vineri cu cine se va întâlni în grupa care va fi găzduită de orașul Călărași: Portugalia, Finlanda și câștigătoarea uneia dintre seriile din primul tur (Letonia, Armenia, Estonia sau Germania). Partidele se vor disputa în perioada 3-12 aprilie 2017, iar formația care va termina pe locul 1 se va califica în turneul final. Reprezentativele care se vor clasa pe poziția secundă și cea mai bună dintre echipele care vor încheia pe locul 3 în cele șapte grupe din turul principal vor merge în play-off.

Robert Lupu, selecționerul României, a vorbit pentru frf.ro despre deznodământul tragerii la sorți de la Nyon. ”Consider că avem o grupă echilibrată și, totodată, accesibilă pentru noi. Știm că primul meci, cu Finlanda, o echipă în creștere, va fi crucial. Suntem încrezători că vom reuși să trecem de preliminarii, cu toții ne gândim să jucăm în turneul final. Obiectivul meu este clar: calificarea în Campionatul European – Slovenia 2018!”, a declarat antrenorul.

Întâlniri recente cu portughezii

Portugalia a fost adversară a României în ultimele două campanii de calificare în turnee finale. În preliminariile Campionatului European – Serbia 2016, lusitanii s-au impus cu 4-1 într-o grupă ale cărei dueluri au avut loc în primăvara anului trecut, tot la Călărași. Cele două formații s-au reîntâlnit în 2015, pe terenul portughezilor, într-una dintre seriile din preliminariile Cupei Mondiale – Columbia 2016: gazdele au învins cu 5-0.
Echipa pregătită de Robert Lupu va juca la începutul lunii viitoare două partide amicale cu Italia, în deplasare. Confruntările vor avea loc în 1 noiembrie, de la ora 21:30 (ora României), la Faenza, și în 2 noiembrie, de la ora 19:30 (ora României), la Imola.