Ultimul adversar pentru tricolori a fost selecționata similară a Moldovei, care a fost timp de două zile echipa cu care prima noastră reprezentativă s-a duelat. Moldovenii le-au dat mari bătăi de cap tricolorilor, care s-au impus totuși în cele două confruntări, 5-4 duminică și 6-4 luni, ambele întâlniri fiind găzduite de Sala Sporturilor din Deva, unde naționala lui Robert Lupu se află în cantonament.

„Au fost două meciuri foarte tari pentru noi, foarte solicitante, cu o echipă care ne-a chinuit bine! Moldovenii au o linie de nivelul nostru, cu patru jucători pe care îi știmi foarte bine, doi de la Deva, doi de la United Galați, adică de la campioana, respectiv vicecampioana României. Moldova a reușit să ne pună probleme, exact ceea ce ne doream înaintea startului Campionatului European. S-a jucat tare, în viteză, așa cum se va juca și la EURO”, a spus, pentru www.frf.ro, Robert Lupu.

Selecționerul naționalei României s-a declarat mulțumit de cum au reacționat elevii săi: „Să nu uităm că au venit după o pauză de iarnă destul de lungă și nu am avut foarte mult timp la dispoziție pentru a ne pregăti. Dorința a fost să-i vedem cum se prezintă într-o perioadă de acumulări fizice. Ne-a interesat și rezultatul, e foarte adevărat, în primul rând pentru a avea moralul ridicat înainte de EURO. Și am reușit”.

Pentru prima oară, tricolorii au avut parte la antrenamentele fizice de monitorizare individuală. „A fost ceva nou pentru noi. Ne-am pregătit ca echipele mari. Am ținut ca pentru această perioadă, dar și pentru turneul final, să-l avem alături de noi pe Bogdan Merișanu, unul dintre cei mai buni preparatori fizici pe care îi are în acest moment Federația Română de Fotbal. Mă bucur foarte mult că Bogdan e alături de băieți. Ne-am putut da seama astfel, cu toții, despre implicarea fiecăruia în antrenamente”, a spus Lupu.
„A fost o perioadă foarte condensată, în care s-a mers pe încărcătura fizică. Atmosfera e bună și privim cu optimism spre EURO 2018”, a spus și veteranul Florin Ignat.

Tricolorii vor rămâne la Deva până sâmbătă, 27 ianuarie, când vor pleca spre București. Duminică, delegația României va decola spre Slovenia.

Reprezentativa României face parte dintr-o grupă alături de Portugalia și Ucraina. Primele două clasate vor merge mai departe în faza sferturilor de finală.

Toate partidele se vor juca la „Arena Stožice” din Ljubljana. Programul meciurilor grupei C este următorul:

Portugalia – România | 31 ianuarie 2018, ora 19:00

România – Ucraina | 2 februarie 2018, ora 21:45

Ucraina – Portugalia | 4 februarie 2018, ora 19:00

Lotul pentru turneul final este: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva) – portari; Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Alpar Csoma, Florin Ignat (toți Autobergamo Deva), Savio Valadares, Felipe Oliveira (Informatica Timișoara), Szőcs László (FK Odorheiu Secuiesc), Octavian Cireș (CS United Galați), Emil Răducu (Luxol – Malta).