Naționala de futsal a României a încheiat la egalitate, 1-1, „dubla” amicală susținută miercuri și joi în Cehia în compania selecționatei similare a țării gazdă. Dacă în prima partidă tricolorii au pierdut cu 2-4, joi seara, ei și-au luat revanșa câștigând cu 3-2, după ce gazdele au condus cu 2-0! Cele două partide cu Cehia, o națională mai bine clasată în ierarhia FIFA decât România, de două ori pe podium la Campionatul European, au fost ultimele repetiții înaintea startului preliminariilor pentru EURO 2018.

România va fi gazda meciurilor Grupei a 4-a de calificare, din care mai fac parte Portugalia, Finlanda și Letonia. Jocurile se vor disputa la Călărași. La turneul final de anul viitor se califică direct câștigătoarele celor șapte grupe preliminare. Locurile secunde și cel mai bun loc trei vor participa la un baraj (tur-retur), în urma căruia câștigătoarele vor merge la UEFA Futsal Euro 2018.

„Meciurile cu Cehia, un adversar redutabil, au venit perfect în această perioadă. Aveam nevoie de asemenea partide, pe care le-am tratat ca pe două jocuri oficiale. După primul, pierdut cu 2-4, am fost supărat. Nu puteam fi altfel. Aseară însă băieții au arătat că sunt un grup unit, că au înțeles exact ce se cere de la ei, au dat dovadă de dăruire, de mentalitate, de atitudine. Reacția lor la 0-2 a fost extraordinară. Cehia ne-a pus treabă. e o echipă care nu te lasă să-ți faci jocul, înțelege toate schemele din futsalul actual. În final, când am trecut la conducere pe tabela de marcaj, cehii au pus o presiune extraordinară. Plus publicul, aproximativ 1.000 de oameni. Nu a fost ușor, dar cu atât mai mult ne bucură această victorie. Mai avem însă de muncă pentru a fi mulțumit. Sunt sigur că în cele două luni care au mai rămas până la meciurile din preliminarii putem să punem la punct toate detaliile și să ne atingem obiectivul”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, selecționerul naționalei României.

România și Cehia s-au întâlnit în ultimele trei luni de patru ori. De două ori la Deva și de două ori în Cehia. Naționala României e așteptată să revină în țară în această seară. Jucătorii se vor întoarce la echipele lor de club, în week-end fiind programate meciurile etapei cu numărul 18 din Liga I la futsal. Din această rundă s-a disputat deja o partidă, Clujana Cluj – United Galați 4-1.