Guvernul României i-a acordat cetățenia română jucătorului de futsal Letra Da Costa Ferreira Paulo Josue, printr-o decizie luată în 14 septembrie 2016 și publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei săptămâni. Urmează să fie stabilită data în care jucătorul va depune jurământul. Portughezul născut în 8 martie 1985, la Porto, va putea astfel să evolueze pentru echipa națională a României și în meciuri oficiale.
În urmă cu șase luni, Paulo Ferreira a îmbrăcat tricoul reprezentativei tricolore într-o ”dublă” amicală cu Franța, la Toulouse, și a marcat un gol: a deschis scorul în prima partidă, câștigată cu 4-3 de oaspeți.

Paulo Ferreira și trei dintre coechipierii săi de la Autobergamo Deva, deținătoarea Cupei României și a Supercupei României, se află în aceste zile la Cheile Grădiștei, într-un cantonament al echipei naționale. Formația pregătită de Robert Lupu a avut programat joi un test cu Celta Brașov, club din Liga a II-a. ”Fiind un meci-școală, nu s-a ținut evidența golurilor, ci s-a urmărit prestația jucătorilor”, a spus Valeriu Ioniță, managerul reprezentativei României.

În 5-6 octombrie 2016, tricolorii vor disputa două partide amicale cu Turcia, în deplasare, apoi, în 21 octombrie 2016, aceștia vor afla ce adversari vor avea în cea de-a doua fază din preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018.