Vineri a avut loc, la Nyon, tragerea la sorţi a grupelor din runda preliminară şi runda principală a preliminariilor Campionatului European – Slovenia 2018. Naţionala de futsal a României, care va intra în competiţie în Main Round, va întâlni Portugalia, Finlanda și câștigătoarea grupei C preliminare din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania. Tricolorii vor juca toate meciurile din grupa a patra pe teren propriu, la Călărași, în perioada 3-12 aprilie 2017.

Din runda preliminară, care se va disputa în perioada 23 ianuarie-1 februarie 2017, se vor califica în Main Round cele şapte câştigătoare de grupe, componenţa acestora fiind următoarea:
– Grupa A: Georgia (gazdă), Elveția, Israel, Scoția;
– Grupa B: Grecia, Moldova, Țara Galilor (gazdă), San Marino;
– Grupa C: Letonia (gazdă), Armenia, Estonia, Germania;
– Grupa D: Anglia, Bulgaria (gazdă), Albania, Malta;
– Grupa E: Norvegia, Danemarca, Cipru (gazdă), Kosovo;
– Grupa F: Franța, Andorra, Lituania (gazdă);
– Grupa G: Suedia, Muntenegru, Gibraltar (gazdă).

Meciurile din Main Round se vor disputa în perioada 3-12 aprilie 2017, echipele calificate direct, alături de cele şapte naţionale venite din runda preliminară fiind împărţite în şapte grupe:
– Grupa 1: Italia, Olanda, Belarus (gazdă), câștigătoarea Grupei A;
– Grupa 2: Azerbaidjan (gazdă), Ungaria, Bosnia-Herțegovina, câștigătoarea Grupei D;
– Grupa 3: Ucraina (gazdă), Croația, Belgia, câștigătoarea Grupei G;
– Grupa 4: Portugalia, România (gazdă), Finlanda, câștigătoarea Grupei C;
– Grupa 5: Spania (deţinătoarea trofeului), Serbia, Polonia (gazdă), câștigătoarea Grupei B;
– Grupa 6: Kazahstan (gazdă), Cehia, Macedonia, câștigătoarea Grupei E;
– Grupa 7: Rusia, Slovacia, Turcia (gazdă), câștigătoarea Grupei F.

Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica direct în turneul final al EURO 2018. Cele şapte formații care se vor clasa pe locul 2 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 3 vor participa la un play-off, care a fost programat pe 10-13 septembrie 2017 (tur) şi 24-27 septembrie 2017 (retur). Prin tragere la sorți, vor fi stabilite patru confruntări, iar câștigătoarele se vor califica în turneul final.

Slovenia, în calitate de gazdă a Campionatului European, este deja calificată în turneul final, la care vor participa 12 reprezentative și se va desfășura în perioada 30 ianuarie-11 februarie, la Ljubljana, în Arena Stozice.