Jucătorul de futsal Paulo Ferreira a trecut și de ultima etapă a procesului de naturalizare. După ce, în urmă cu două luni, Guvernul României i-a acordat cetățenia română, portughezul a mers luni la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, acolo unde a depus jurământul. Născut la Porto, în 8 martie 1985, lusitanul a devenit primul jucător naturalizat din reprezentativa tricoloră.

Paulo Ferreira a debutat deja în echipa națională a României, însă până acum a evoluat doar în meciuri amicale. Odată finalizată acordarea cetățeniei, jucătorul legitimat la Autobergamo Deva va putea să facă parte din lotul tricolorilor și în partidele oficiale. În cele șase confruntări în care a îmbrăcat tricoul României, Paulo Ferreira a fost titular de fiecare dată și a marcat de două ori: într-un duel cu Franța (4-3, la Toulouse) și într-o dispută cu Italia (2-7, la Imola).

Următoarea acțiune de pregătire pe care o are programată reprezentativa de seniori a României va avea loc luna viitoare. În 7 decembrie și în 8 decembrie, elevii lui Robert Lupu vor juca două meciuri cu Cehia, la Deva. Primele partide oficiale în care ar putea să evolueze Paulo Ferreira sunt cele pe care tricolorii le vor disputa în cea de-a doua fază din preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018: în perioada 3-12 aprilie 2017, la Călărași, România va juca într-o grupă alături de Portugalia, Finlanda și câștigătoarea unei serii din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania.