Tricolorii au susținut duminică seară primul amical după calificarea la EURO. Meciul Olanda – România, disputat la Rotterdam, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2 (2-1). Olandezii au condus cu 1-0 și 2-1, dar tricolorii au egalat de fiecare dată. Golurile României au fost marcate de Sávio Valadares și Mimi Stoica.

A fost un test foarte util. Olanda e o echipă foarte bună, care a ratat de puțin șansa de a juca barajul pentru calificarea la EURO. Avem nevoie în această perioadă de astfel de adversari, care să ne pună probleme. În mod normal, ar fi trebuit să câștigăm acest meci. Să nu uităm că jucătorii de la Deva au venit la lot după participarea în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup. A fost puțină oboseală. Însă, experiența acumulată de ei la acest nivel e una extraordinară. I-am și felicitat pentru ceea ce au făcut acolo, cum s-au descurcat. Cu această performanță a campioanei Atobergamo Deva cred că încheiem un an în care imaginea futsalului românesc a avut de câștigat”, a spus, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al naționalei României.

Lupu a mărturisit că a rămas impresionat de ceea ce a găsit în Olanda și că la meciul de la Haga va consemna un debut. „La meciul de la Rotterdam sala a fost plină. Nu mi-a venit să cred cât de mult își prețuiesc olandezii naționala de futsal! Prin tot ceea ce fac. Sper ca în cel de-al doilea meci, de luni seară, de la Haga, să debuteze și gălățeanul Octavian Cireș. E un jucător valoros, de mare perspectivă. Munca lui Cosmin Gherman la United Galați începe să se vadă”, a spus Robert Lupu.

Pentru „dubla” cu Olanda, au făcut deplasarea următorii jucători:

Portari: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva)
Jucători: Robert Matei, Cristian Matei, Florin Ignat, Mimi Stoica, Alpar Csoma, Paulo Ferreira (toți Autobergamo Deva), Octavian Cireș (United Galați), Laszlo Szocs, Szabolcs Manya (ambii Odorheiu Secuiesc), Sávio Valadares, Felipe Oliveira (ambii Informatica Timișoara), Emil Răducu (Luxol St Andrews / Malta)
„Revanșa” cu Olanda este programată luni, 4 decembrie, de la ora locală 20:00 (21:00 ora României), la Haga.

Olanda – România 2-2 (2-1)

Echipa de start a României: Iancu – Fl. Matei, C. Matei, Fl. Ignat, Alpar Csoma.

Naționala de futsal pregătește debutul la Campionatul European, ce va avea loc la începutul anului viitor în Slovenia. Tricolorii vor juca pe 31 ianuarie contra Portugaliei și pe 2 februarie în fața Ucrainei, ambele partide contând pentru faza grupelor.