Aceasta e prima victorie a tricolorilor contra Olandei în patru meciuri disputate în ultima jumătate de an. În pregătirile pentru EURO 2018 din Slovenia, România a avut în naționala Olandei un partener ideal de pregătire, cele două prime reprezentative întâlnindu-se la sfârșitul anului trecut la Amsterdam și la Haga, unde au remizat de fiecare dată, 2-2, respectiv 1-1.

Lipsită pentru dubla din aceste zile de câteva dintre piesele de bază și în condițiile unui program intern foarte încărcat, naționala României s-a descurcat onorabil în cele două confruntări cu Olanda. La Sânnicolau Mare trupa lui Robert Lupu a condus cu 2-0, dar a pierdut cu 2-3!

Meciul de la Timișoara a fost decis de reușita lui Szőcs László, din minutul 5:39 al primei reprize.

„A fost un meci foarte greu. Paradoxul e că în prima partidă noi am jucat mai bine, dar am pierdut! Acum, la Timișoara, Olanda a evoluat mai bine, dar am învins noi. E o victorie de moral pentru băieți. Avem nevoie de astfel de partide pentru omogenizare, pentru integrarea noilor veniți la echipa națională”, a spus, la final, Robert Lupu, selecționerul primei reprezentative. Lupu l-a testat în dubla contra Olandei pe Carlos Ribeiro, fost jucător în Liga I la Autobergamo Deva, legitimat în prezent la Cartagena, în Spania.
România are deja în lot trei stranieri: Paulo Ferreira, Savio Valadares și Felipe Oliveira.

Lotul convocat pentru cele două meciuri este următorul:

Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Vlad Iancu (Informatica Timișoara) – portari; Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Mimi Stoica, Paulo Ferreira, Alpar Csoma (Autobergamo Deva), Liviu Ruxandari (CSM Politehnica Iași), Biró Attila, Szőcs László (FK Odorheiu Secuiesc), Bogdan Covaci, Octavian Cireș (United Galați), Felipe Oliveira (Informatica Timișoara), Carlos Ribeiro (Cartagena/Spania)