Naționala de futsal a României a învins în această seară, scor 3-2, selecționata similară a Cehiei în ultimul meci de verificare înaintea preliminariilor pentru Campionatul European de anul viitor din Slovenia. Echipa pregătită de Robert Lupu și-a luat astfel revanșa în urma eșecului suferit ieri, 2-4!

Partida Cehia – România s-a disputat la Ústí nad Labem, la 80 de kilometri de Kadaň, cartierul general al tricolorilor pentru această „dublă” contra Cehiei. Gazdele au condus cu 2-0, dar România a revenit și, mai întâi, a egalat, prin reușitele semnate de Robert Matei și Emil Răducu, pentru ca, atunci când mai erau cinci minute de joc, Alpar Csoma să marcheze golul victoriei!

Alpar Csoma a revenit astfel cu gol la naționala României după aproape un an! Jucătorul legitimat la campioana City’US Târgu Mureș a suferit în primăvara anului trecut o accidentare gravă, care i-a pus în pericol cariera. „Ne bucurăm foarte mult pentru Alpar Csoma, pentru tăria sa de caracter”, a mărturisit la final Valeriu Ioniță, team-managerul naționalei României. „Băieții au avut azi altă atitudine față de jocul de ieri, când am pierdut”, a mai adăugat Valeriu Ioniță.

Supărat după înfrângerea din prima partidă, când cehii s-au impus cu 4-2, selecționerul Robert Lupu a avut și el doar cuvinte de laudă la adresa elevilor săi după victoria din această seară. „Mai avem însă multe de pus la punct”, a spus Lupu.

La meciul din această seară au asistat aproximativ 1.000 de spectatori.

Lotul României pentru cele două meciuri contra Cehiei:
Portari: Vlad Iancu (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc);
Jucători de câmp: Cristian Matei (Deva), Robert Matei (Deva), Adrian Pânzaru (Deva), Paulo Ferreira (Deva), Mimi Stoica (City’US Târgu Mureș), Bogdan Covaci (City’US), Alpar Csomo (City’US), Ionuț Movileanu (Dunărea Călărași), Marian Plugaru (Dunărea), Laszlo Szocs (FK Odorheiu Secuiesc), Emil Răducu (Luxol – Malta), Robert Lupu (Informatica Timișoara).

Până la startul meciurilor Grupei a 4-a a Main Round-ului preliminariilor au mai rămas doar două luni. România va fi gazda grupei, ale căror partide se vor disputa în aprilie la Călărași. România va avea ca adversare Portugalia, Finlanda și Letonia. La turneul final de anul viitor se califică direct câștigătoarele celor șapte grupe preliminare. Locurile secunde și cel mai bun loc trei vor participa la un baraj (tur-retur), în urma căruia câștigătoarele vor merge la UEFA Futsal Euro 2018.