Marți, 12 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Deva, România va întâlni Georgia, manșa secundă fiind programată pe 26 septembrie la „Tbilisi Sports Palace” din capitala Georgiei.

Selecționerul Robert Lupu, care va fi prezent și în teren, a convocat următorii jucători:

Portari: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Toniță (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc)

Jucători de câmp: Robert Lupu, Sávio Valadares, Felipe Oliveira (toți trei de la Informatica), László Szőcs (FK Odorheiu Secuiesc), Mimi Stoica, Alpar Csoma, Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Robert Matei, Cristi Matei, Paulo Ferreira (toți de la Autobergamo Deva) și Emil Andrei Răducu (Luxol St Andrews – Malta)

Surpriza o reprezintă revenirea la echipa națională a veteranului Florin Ignat, până săptămâna trecută antrenor-jucător la Autobergamo Deva. „Florin Ignat a crescut foarte mult în ultima perioadă. La început, când a îmbrățișat și meseria de antrenor, juca mai puțin, dar acum chiar e în formă și cred că e un câștig pentru echipa națională”, a explicat Robert Lupu, selecționerul-jucător al primei noastre reprezentative.

Până la ora primului meci cu Georgia a rămas mai puțin de o săptămână. În cantonamentul de la Deva, Lupu a programat câte două antrenamente zilnic. „Îmi doresc foarte mult ca cei doi jucători naturalizați săptămâna trecută, Sávio Valadares și Felipe Oliveira, să se adapteze cât mai repede. Îmi doresc de asemenea să facem un grup unit, condiție obligatorie pentru calificare”, a mai declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu.

Selecționerul se declară mulțumit de ceea ce a văzut în primele două etape din noul sezon al Ligii I: „Echipele fruntașe au confirmat. Mă refer aici la Deva, la Galați, la Odorhei și la Timișoara. Crede că și Dunărea Călărași, care în prima etapă a pierdut cu noi, cu Informatica, va avea un cuvânt greu de spus în acest sezon. Dunărea mai are nevoie de timp, pentru are câțiva jucători noi. Imperial WET Miercurea Ciuc arată bine, ca nou-promovată. Cred că e peste KSE Târgu Secuiesc, care a retrogradat sezonul trecut”.

Robert Lupu a mărturisit că are un regret vizavi de lotul pentru „dubla” cu Georgia: „Regret sincer că nu l-am putut convoca pe Bogdan Covaci, de la City’US Târgu Mureș. Faptul că a rămas la Târgu Mureș, unde sunt foarte mulți jucători tineri, i-a afectat forma. Am înțeles că se va transfera la United Galați, ceea ce e un lucru bun pentru el. De el îmi pare sincer foarte rău”.

Iată rezultatele înregistrate în etapa a II-a a Ligii I. Ultimul meci s-a jucat luni seară, la Timișoara. Imediat după această partidă, Robert Lupu a sunat adunarea la Deva!

Spicom Sfântu Gheorghe – CS United Galaţi 0-2
City’US Târgu Mureș – Dunărea Călărași 1-2
CSM Politehnica Iași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 4-6
Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc 5-0
Informatica Timișoara – Muncitorul Reșița 7-0