Reprezentativa de futsal a României întâlnește Italia în al doilea meci de verificare. Partida se dispută de la ora 18:00 în Sala Polivalentă din Piatra Neamț și va fi transmisă în direct pe YouTube FRF TV și pe pagina de Facebook Futsal Romania.

România – Italia 2-4

Au marcat: Laszlo Szocs, Marco Ercolesi (autogol) / Julio de Oliveira, Diego Cavinato (2), Marco Ercolesi

În primul joc, disputat luni, squadra azzurra s-a impus cu scorul de 2-0, după ce la pauză rezultatul era egal, 0-0. Au marcat Romano Sergio și Julio de Oliveira.

Tricolorii antrenați de Robert Lupu se pregătesc pentru debutul în preliminariile Cupei Mondiale 2020. Atât România, cât și Italia au fost prezente la Campionatul European din 2018, găzduit de Slovenia. Azzurrii ocupă locul 8 în lume, în timp ce naționala României se află pe 20.

Pentru cele două jocuri de pregătire, selecționerul Robert Lupu i-a convocat pe următorii:

Vlad Iancu (Autobergamo Deva), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Adrian Pânzaru (Autobergamo Deva), Felipe Oliveira (Napoli), Mimi Stoica (United Galați), Paulo Ferreira (Autobergamo Deva), Ique Ribeiro (Cartagena), Szabolcs Mánya (FK Odorheiu Secuiesc), Marinică Plugaru (Dunărea Călărași), Laszlo Szocs (Imperial Wet Miercurea Ciuc), Cristian Matei (Imperial Wet Miercurea Ciuc), Alpar Csoma (FK Odorheiu Secuiesc), Daniel Crăciun (United Galați)

În drumul spre CM 2020, România va fi prezentă într-una dintre grupele rundei principale, ale cărei meciuri la va găzdui. În urma tragerii la sorți, tricolorii pregătiți de Robert Lupu și-au aflat un singur adversar, Kazahstan, iar ceilalți doi, Olanda și Albania, au fost stabiliți în urma disputării meciurilor din runda preliminară. Runda principală se va disputa în perioada 22-27 octombrie 2019.

Preliminariile mai conțin două faze. Din runda principală se califică mai departe, în Elite Round (28 ianuarie – 2 februarie 2020), primele două clasate. Acolo se vor forma din nou patru grupe de câte 4. Cele 4 câștigătoare se vor califica la Cupa Mondială, în timp ce echipele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă (9-12 aprilie 2020) pentru ultimele două locuri alocate Europei la turneul final.

Cupa Mondială va fi găzduită de Lituania în perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2020.