Jucătorul legitimat în prezent la campioana Autobergamo Deva spune că actuala campanie de calificare a fost cea mai grea de până acum, dar, în același timp, și cea mai frumoasă, cea mai palpitantă!

„E o mare realizare”

 Florin, ce înseamnă pentru tine această calificare la EURO 2018?
 Foarte mult! Mi-am dorit enorm o nouă calificare la Campionatul European, pentru că, sincer, nu știu dacă mai apuc alta. Poate doar preliminariile viitoare! Am 33 de ani.

 Pentru futsalul românesc ce înseamnă?
 E o mare realizare, o mare victorie. Futsalul românesc avea nevoie de această calificare. Jucătorii din generația tânără aveau nevoie de această calificare. Poate așa lumea își va îndrepta privirea spre futsal, copiii vor veni la futsal.

„Georgia nu e echipă rea”

 Ai spus înaintea barajului cu Georgia că ratarea calificării ar însemna un dezastru.
 Într-adevăr, ar fi fost un dezastru…

 Ți-a fost vreun moment teamă că am putea rata calificarea?
 Nu, chiar nu mi-a fost teamă. Am fost mai buni decât Georgia. În primul meci, de acasă, de la Deva, am fost poate prea euforici, am vrut să dăm cât mai multe goluri. A fost și presiune, o presiune care la retur s-a mutat pe umerii adversarilor. În plus, la Tbilisi am ratat foarte puțin. Am concretizat aproape toate marile ocazii. Să vă spun însă ceva: Georgia nu e echipă rea.

„Cu Ucraina ne vom bate de la egal la egal”

 A existat totuși un moment psihologic în această dublă cu Georgia?
 Cred că egalarea din ultima secundă a primei reprize a fost momentul psihologic al meciului. Era 3-2 pentru Georgia. Mai era o secundă și aveam repunere din margine. I-am trimis lui Mimi Stoica și el a reluat înainte ca fluierul de final să se facă auzit. S-a făcut 3-3, iar la acest scor eram calificați! Georgia a fost cea care a trebuit să atace după pauză și nu noi!

 Ai avut vreo preferință la tragerea la sorți a grupelor de la EURO?
 Nu, la nivelul acesta ce preferințe să ai?! Toate sunt echipe bune. Portugalia rămâne în continuare o echipă tare, greu de depășit. O cunoaștem bine, ne-am tot întâlnit cu Portugalia, chiar și în aceste preliminarii. Cu Ucraina ne vom bate de la egal la egal. Va fi foarte greu, dar nu imposibil.

 Cine crezi că va lua titlul european?!
 Spania! E cea mai bună echipă.

 Ce are Spania?
 Tradiție, experiență, valoare, cluburi mari, investiții, iar spaniolii joacă de mici futsal. Adică încep cu futsalul și termină cu el.

 Ești la a patra prezență la EURO! Care e cea mai frumoasă amintire din toată cariera ta la echipa națională?
 Așa este. Aceasta e a patra prezență la EURO, după 2007, 2012 și 2014. Am ratat două, în 2010 și 2016. Aveam acum șase! Cea mai frumoasă amintire cred că a devenit aceasta de acum. A fost greu să ieșim din grupă, a fost greu și la baraj, dar a fost frumos!