Tricolorii pregătiți de Robert Lupu au pierdut primul meci de pregătire pe care l-au disputat în compania Cehiei. Prima noastră reprezentativă a ajuns ieri în Cehia pentru cele două jocuri de pregătire cu reprezentativa țării gazdă. Azi, de la ora 19.00 (ora României), a fost programat primul amical al „dublei” cu selecționata similară a țării gazdă. Confruntarea a avut loc la Kadaň, oraș aflat în Nord-Vestul țării, la granița cu Germania. La pauză tabela a rămas neschimbată, dar seleționata României a pierdut în final cu 4-2. Pentru noi a marcat Florin Matei și Laszlo Szocs.

Cea de-a doua partidă dintre Cehia și România se va disputa mâine seară, de la ora 20.00 (ora României), tot la Kadan.

Naționala de futsal a Cehiei se află pe locul 20 în ierarhia FIFA, în timp ce România e pe poziția 23. Cehia are două prezențe pe podiumul Campionatului European, în 2003 (Italia) și în 2010 (Ungaria)! Mulți jucători provin de la campioana Era-Pack Chrudim, formație care s-a „războit” în toamna anului trecut cu City’US Târgu Mureș în Grupa a 6-a a Main Round-ului UEFA Futsal Cup. Meciurile au avut loc la Chrudim, iar Era-Pack și City’US au mers mai departe în Elite Round-ul Ligii Campionilor la futsal.

Lotul României pentru cele două meciuri contra Cehiei:
Portari: Vlad Iancu (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc);
Jucători de câmp: Cristian Matei (Deva), Robert Matei (Deva), Adrian Pânzaru (Deva), Paulo Ferreira (Deva), Mimi Stoica (City’US Târgu Mureș), Bogdan Covaci (City’US), Alpar Csomo (City’US), Ionuț Movileanu (Dunărea Călărași), Marian Plugaru (Dunărea), Laszlo Szocs (FK Odorheiu Secuiesc), Emil Răducu (Luxol – Malta), Robert Lupu (Informatica Timișoara). 

Până la startul meciurilor Grupei a 4-a a Main Round-ului preliminariilor au mai rămas doar două luni. România va fi gazda grupei, ale căror partide se vor disputa în aprilie la Călărași. România va avea ca adversare Portugalia, Finlanda și Letonia. La turneul final de anul viitor se califică direct câștigătoarele celor șapte grupe preliminare. Locurile secunde și cel mai bun loc trei vor participa la un baraj (tur-retur), în urma căruia câștigătoarele vor merge la UEFA Futsal Euro 2018.