Reprezentativa de seniori a României a pierdut cu 2-7 meciul amical cu echipa națională similară a Italiei disputat miercuri, la Imola. Cele două formații s-au întâlnit într-un test de pregătire și marți, la Faenza: s-au impus tot gazdele, cu 3-1.

În confruntarea care a avut loc miercuri, în sala ”Palestra Cavina”, campioana europeană din 2003 și 2014 a deschis scorul repede, în minutul 2, prin Alex Merlim. Paulo Ferreira, portughezul care a primit cetățenia română în această toamnă, a egalat în minutul 7, însă italienii au revenit rapid în avantaj, grație golului înscris de Felipe Manfroi, în minutul 9. Până la pauză, gazdele au punctat încă o dată, prin Mauro Castagna, în minutul 13.

În repriza secundă, tabela de marcaj a fost modificată de mai multe ori. Mauro Castagna (minutul 29), Marco Boaventura (31), Andrei Bordignon (35) și Julio De Oliveira (37) au făcut ca diferența să crească la șase goluri, însă rezultatul final, 7-2, a fost stabilit de Laszlo Szocs (37).
Selecționerul Robert Lupu a titularizat următorii jucători: Vlad IANCU – Emil RĂDUCU, Paulo FERREIRA, Dumitru Mimi STOICA, Florin MATEI. Pe banca de rezerve la startul partidei s-au aflat: Andrei GRIGORAȘ – Cristian MATEI, Liviu RUXANDARI, Ionuț MOVILEANU, Andrei DAN, Bogdan COVACI, Laszlo SZOCS, Adrian PÂNZARU.

Urmează teste cu Cehia, la Deva

Pentru România, urmează două meciuri amicale cu Cehia, la Deva, în 7 decembrie 2016 și în 8 decembrie 2016. Tricolorii se pregătesc pentru confruntările pe care le au programate în turul secund din preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018: în perioada 3-12 aprilie 2017, România va evolua la Călărași într-o grupă alături de Portugalia, Finlanda și echipa care va câștiga o serie din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania.