Sala Pavilhão Desportivo Municipal da Póvoa de Varzim a găzduit aseară meciurile primei etape, câştigate la aceeaşi diferenţă de scor de Portugalia şi România. Ţara gazdă s-a impus cu 6-2 în faţa echipei Poloniei, în timp ce ”tricolorii” au trecut cu 5-1 de Norvegia.

Forţat de context, selecţionerul Robert Lupu a fost nevoit să se treacă pe foaia de joc şi ca jucător, fiind rezervă la fluierul de start al meciului cu echipa scandinavă. Cu Vlad Iancu – Răducu, Mimi Stoica, Csoma şi Safar în formula de început, România a deschis scorul destul de repede, după ce execuţia lui Csoma a dus la un autogol al echipei adverse, ”reuşit” de Achrifi (1:44).

A marcat şi portarul

Cristian Matei a mărit avantajul echipei noastre (6:27), stabilind scorul primei reprize la 2-0. Norvegia a revenit în joc prin reuşita lui Skaga (27:53), dar Mimi Stoica a refăcut diferenţa de două goluri (33:33).

Finalul a aparţinut ”tricolorilor”, care au marcat de două ori în ultimul minut. Primul a fost Emil Răducu (39:56), pentru ca portarul Vlad Iancu (40:00) să închidă tabela la 5-1.

În această seară, de la ora 23:00, România se va duela cu Polonia, într-un meci care poate asigura calificarea echipei noastre la barajul pentru Cupa Mondială din Columbia. Cu câte o victorie în prima etapă, atât naţionala antrenată de Robert Lupu, cât şi echipa similară a ţării gazdă au venit de un succes în partidele pe care le vor disputa azi. Asta deoarece doar primele două clasate se vor califica la în faza următoare a competiţiei, programată în martie-aprilie 2016.

Reprezentativele clasate pe prima poziție vor întâlni, în dublă manșă, selecționatele de pe locurile 2. Câștigătoarele play-off-ului vor merge la Campionatul Mondial, turneu la care ”tricolorii” s-ar califica în premieră.

Reamintim şi lotul convocat de antrenorul-jucător Robert Lupu pentru grupa de calificare din Portugalia:

Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva) – portari; Ion Al-Ioani (Informatica Timișoara), Emil Răducu (City'us Tg. Mureș), Mimi Stoica (City'us Tg. Mureș), Bogdan Covaci (City'us Tg. Mureș), Alpar Csoma (City'us Tg. Mureș), Szabolcs Manya (Autobergamo Deva), Adrian Pânzariu (Autobergamo Deva), Cristian Matei (Autobergamo Deva), Laszlo Szocs (Odorheiu Secuiesc), Ionuț Movileanu (Dunărea Călărași), Iuliu Safar (Dunakecz FC)

Programul jocurilor din grupa 6 de calificare, găzduite de sala din Povoa de Varzim:

10 decembrie, : Portugalia – Polonia 6-2, ROMÂNIA – Norvegia 5-1
11 decembrie: Portugalia – Norvegia 20:30, Polonia – ROMÂNIA 23:00
13 decembrie: Norvegia – Polonia 16:00, ROMÂNIA – Portugalia 18:30