Validat în funcţia de antrenor principal al naţionalei României ca urmare a hotărârii Comitetului Executiv al FRF din 29 octombrie, Robert Lupu a împlinit 33 de ani pe 28 octombrie şi va debuta în noua postură în amicalul cu echipa similară a Serbiei. Acest meci va avea loc joi, 26 noiembrie, de la ora 18:00, la Timişoara, în sala Constantin Jude (fostă Olimpia).

Pentru acest meci, Robert Lupu, care este şi antrenor-jucător la Informatica Timişoara, a convocat următorul lot:

– Vlad Octavian Iancu (Informatica Timişoara), Toni Petrişor Toniţă (AutoBergamo Deva) – portari
– Ion Al-Ioani (Informatica Timişoara), Florin Ignat, Cristian Matei, Szabolcs Manya, Adrian Pânzariu (toţi AutoBergamo Deva), Emil Răducu, Mimi Dumitru Stoica, Alpar Csoma (toţi City'Us Tg. Mureş), Ionuţ Movileanu (Dunărea Călăraşi), Laszlo Szocs (KS Odorheiu Secuiesc), Iuliu Toni Safar (Aramis Danakes – Ungaria), Casian Doană (Muncitorul Reşiţa)

”Sunt pregătit pentru ceea ce va urma. Numirea mea ca principal al naţionalei a venit într-un moment bun al carierei mele. Nu este ceva nou pentru mine, pentru că, în calitatea mea de căpitan al naţionalei, i-am ajutat mereu pe selecţioneri”, s-a confesat Robert Lupu, despre noua sa postură la lotul naţional.

Acesta a vorbit pentru site-ul FRF.ro despre obiectivele sale pentru campania de calificare la Mondialul din Columbia.

”Suntem în grupă cu Portugalia, echipa care îl are pe cel mai bun fotbalist din lume. În aceste condiţii, obiectivul nostru este locul doi în grupă, care ne va duce la baraj. Cu o tragere la sorţi bună, avem şanse să ajungem în Columbia, la Campionatul Mondial. Până atunci, va trebui să acomodăm noii jucători, deoarece am convocat la lot câteva nume în premieră, care au confirmat în campionat”, a comentat noul selecţioner al României.

Foto: Mediafax