Romania Spania futsal

Luni seara, 29 octombrie, într-o Sală a Sporturilor din Odorheiu Secuiesc plină, naționala de futsal a României a întâlnit într-un joc de pregătire selecționata Spaniei. Nimeni alta decât vicecampioana europeană din acest an, cu 7 titluri europene în palmares și două Cupe Mondiale. Ibericii s-au impus cu 3-0.

Fără Sávio Valadares, brazilianul naturalizat care în ultimul an a fost omul numărul 1 al României, naționala noastră a fost timp de zece minute egala Spaniei. Sergio Lozano de la Barcelona a marcat cu un șut deviat după un aut. România a continuat jocul curajos și pressingul avansat, dar până la pauză a mai încasat un gol, de la Jesús Aicardo, jucătorul Barcelonei, tot în urma unei faze fixe.

Pe final, atunci când tricolorii încercau să reducă din diferență, Sergio González, de la Ribera Navarra, a închis tabela la 0-3.

Cele două reprezentative se vor întâlni din nou marți, 30 octombrie, de la ora 18:00, tot în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc. Meciul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook Futsal Romania și pe YouTube Futsal Romania.

România și Spania s-au mai întâlnit în două jocuri amicale în toamna lui 2014, în Peninsula Iberică, atunci când a fost un dublu 7-1 în favoarea multiplei campioane europene și mondiale.

Pentru cele două partide, selecționerul Robert Lupu a convocat următorii jucători: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Tonița Petrișor (Autobergamo Deva) – portari, Attila Biro (Autobergamo Deva), Paulo Ferreira (Autobergamo Deva), Mimi Stoica (Informatica Timișoara), Andrei Crăciun (United Galați), Octavian Cireș (United Galați), Cristian Matei (Imperial Wet Miercurea Ciuc), Laszlo Szocs( Imperial Wet Miercurea Ciuc), Marinică Plugaru (Dunărea Călărași), Alpar Csoma (FK Odorheiu Secuiesc), Ribeiro Carlos Henrique (Cartagena/Spania), Felipe Oliveira (Napoli/Italia).

Moment special pentru Szöcs și Klein

Cu ocazia acestui prim joc contra Spaniei, a fost organizat un moment special pentru doi foști internaționali români de futsal, Lorand Szöcs și László Klein, care au reprezentat România la Campionatul European. Aceștia au primit din partea FRF câte un tricou cu semnăturile jucătorilor pregătiți de Robert Lupu în semn de recunoștință pentru întreaga lor carieră.

Pregătiri pentru Mondial

Următoarele jocuri oficiale ale naționalei de futsal a României vor fi în toamna lui 2019, în calificările pentru Cupa Mondială 2020. La turneul final se califică 7 reprezentante ale Europei, iar tricolorii vor intra direct în Main Round-ul preliminariilor.