Pentru naționala de futsal a României a început numărătoarea inversă! Prima noastră reprezentativă s-a reunit vineri, la Călărași, acolo unde sâmbătă, 8 aprilie, tricolorii vor debuta în preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor din Slovenia.

Campania de calificare la acest turneu final ar putea fi ultima pentru mulți din actuala generație de tricolori. „EURO 2018 ar putea fi ultimul tren pentru mulți dintre noi”, spune Emil Răducu, cel care pe 19 mai va împlini 33 de ani. El evoluează în Malta și este singurul stranier din trupa lui Robert Lupu.

„Am venit la națională cu gânduri bune. E o grupă grea, cu Portugalia favorită, cu o echipă a Finlandei în mare creștere în ultimii ani și cu o națională a Letoniei imprevizibilă. Finlanda a făcut un ultim turneu de pregătire, în Polonia, foarte bun. Cu Finlanda avem primul meci, unul foarte important. Urmează apoi Letonia. Cu Portugalia nu avem ce pierde. Normal, ei au prima șansă, dar evoluția noastră va depinde de ceea ce vom face în primele două partide. Dacă nu vom avea presiune, atunci orice e posibil, mai ales că evoluăm acasă. La ultimul meci contra lor, în deplasare, ne-au învins destul de clar”, spune Emil Răducu.

Căpitanul naționalei României, care are două Campionate Europene în cartea de vizită, e unul dintre cei mai vechi componenți ai echipei naționale. El speră ca anul viitor România să fie prezentă la EURO. „Avem un lot bun, cu mulți jucători experimentați. O calificare la Campionatul European ar însemna enorm pentru pentru futsalul românesc. Mai avem o săptămână până la startul preliminariilor. Trebuie să punem la punct totul”, e de părere Emil Răducu.

Iată programul meciurilor din Grupa 4 de calificare la UEFA Futsal Euro 2018:

8 aprilie
Portugalia – Letonia, ora 16:30
România – Finlanda, ora 19:00
9 aprilie
Finlanda – Portugalia, ora 16:30
România – Letonia, ora 19:00
11 aprilie
Letonia – Finlanda, ora 15:30
România – Portugalia, ora 18:00

Câștigătoarea grupei merge direct la EURO 2018. Locurile secunde din cele șapte grupe vor intra în play-off, acolo unde va ajunge și cel mai bun loc trei!

Play-off-ul se va disputa în două manșe, tur și retur, în septembrie, tragerea la sorți urmând să aibă loc pe 6 iulie, la Nyon.

România nu a fost prezentă la utima ediție a Campionatului European de futsal din Serbia, de anul trecut.