Tricolorii ocupă locul 23 în clasamentul mondial, în vreme ce naționala Georgiei este pe poziția 42. Play-off-ul pentru calificare se va disputa într-o dublă manșă.

Primul duel dintre cele două formații va avea loc în România, la Deva, pe 12 septembrie, urmând ca returul să se desfășoare după două săptămâni, pe 26 septembrie, în Georgia, la Tbilisi.  

În urma tragerii la sorți care a avut loc joi, 6 iulie, la Nyon, cele opt echipe naționale care vor juca pentru cele patru bilete rămase libere la UEFA Futsal EURO 2018, și-au aflat adversarele.

Meciurile din play-off-ul UEFA Futsal Euro 2018

Cehia – Serbia 
Franța – Croația 
România – Georgia 
Ungaria – Polonia

Opt echipe sunt deja calificate la UEFA Futsal EURO 2018: Slovenia (țara gazdă), Italia, Azerbaijan, Ucraina, Portugalia, Spania (deținătoarea trofeului), Kazakhstan și Rusia. 

Viitoarea adversară a României a ajuns în această fază după ce s-a clasat pe poziția secundă în grupa A preliminară, acumulând 3 puncte în urma a trei partide încheiate la egalitate. Grupa din care a făcut parte Georgia a fost formată din Italia, echipă care a mers direct la turneul final, Olanda și Belarus.

Rezultatele Georgiei în preliminarii:

Georgia – Olanda 1-1

Georgia – Belarus 1-1

Georgia – Italia 2-2

* grupa a fost găzduită de Georgia

Echipa României, antrenată de Robert Lupu, a evoluat în preliminarii la Călărași, împotriva Finlandei, Letoniei și Portugaliei, iar tricolorii au acumulat 4 puncte.

Rezultatele României în preliminarii:

România – Finlanda 5-5

România – Letonia 3-1

România – Portugalia 0-4

* grupa a fost găzduită de România