Reprezentativa de seniori a României continuă pregătirea pentru meciurile pe care le va disputa în preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018. Tricolorii vor juca săptămâna viitoare, în deplasare, două partide amicale cu echipa națională similară a Italiei: marți, 1 noiembrie, de la ora 21:30 (ora României), este programată confruntarea de la Faenza, din sala Palasport ”Vincenzo Cattani”, apoi miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19:30 (ora României), va avea loc duelul de la Imola, din sala ”Palestra Cavina”.

Iată lotul convocat de antrenorul-jucător Robert Lupu, cel care se află și la conducerea băncii tehnice a formației Informatica Timișoara:
Portari: Vlad IANCU (Autobergamo Deva), Andrei GRIGORAȘ (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc);
Jucători de câmp: Florin MATEI (Informatica Timișoara), Cristian MATEI (Autobergamo Deva), Adrian PÂNZARU (Autobergamo Deva), Liviu RUXANDARI (CSM Politehnica Iași), Emil RĂDUCU (Luxol St. Andrews – Malta), Ionuț MOVILEANU (Dunărea Călărași), Andrei DAN (Vicenza C5 – Italia), Dumitru Mimi STOICA (City’us Târgu Mureș), Bogdan COVACI (City’us Târgu Mureș), Paulo FERREIRA (Autobergamo Deva), Laszlo SZOCS (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc).

Zece dueluri cu peninsularii

România și Italia s-au întâlnit până acum de zece ori, iar peninsularii au câștigat de fiecare dată și au un golaveraj de 47-11. Cele mai recente dispute au avut loc în decembrie 2013, pe terenul italienilor: în două teste de pregătire, gazdele s-au impus cu 5-0 și cu 4-1 (golul oaspeților a fost marcat de Florin Matei). În acest an, Italia a ajuns în optimile de finală ale Cupei Mondiale și în sferturile de finală ale Campionatului European, competiție pe care a câștigat-o de două ori (în 2003 și în 2014).

Tricolorii vor debuta în preliminariile EURO 2018 peste mai puțin de șase luni. În perioada 3-12 aprilie 2017, România va evolua la Călărași într-o grupă alături de Portugalia, Finlanda și echipa care va câștiga o serie din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania.

Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în turneul final, iar formațiile care se vor clasa pe locul 2 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 3 în cele șapte grupe din turul principal se vor califica în play-off.