Cu gândul la marele meci de mâine, debutul la Euro în fața redutabilei Portugalii, lotul pregătit de Robert Lupu s-a antrenat pentru a doua oară pe Stozice Arena din Ljubljana, în această dimineață. De la ora locală 11:00, cu zâmbetul pe buze și gustând din plin sărbătoarea europeană a futsalului, "tricolorii" au pregătit diferite faze de joc și au reluat exercițiile tactice în timpul alocat de organizatori, 60 de minute.

Meciul cu trupa lui Ricardinho e marea provocare lusitană, vom avea în față unul din cei mai puternici adversari din futsalul mondial la acest moment, dar pentru cei mai mulți dintre jucătorii noștri nu poate fi vorba de emoții. Jucătorii României trăiesc această participare la Euro 2018, venită pentru majoritatea la apogeul carierei sau spre finalul acesteia, cu entuziasmul experienței. S-au calificat între cele mai bune 12 selecționate ale continentului, o performanță remarcabilă deja. Și chiar dacă cei mai mulți consideră România printre outsidere, dorința tuturor celor din lot și staff e să surprindem cu prestații de futsal frumos și să dăm peste cap predicțiile născute din ierarhiile statistice. De ce nu, să ne apropiem chiar de un parcurs de tipul Danemarca-Euro 1992 din fotbal!

Având în vedere că astăzi are loc festivitatea de deschidere a Campionatului European, urmată imediat de partida inaugurală a turneului în care Slovenia se duelează cu Serbia, presa nu s-a îngrămădit la ședința de pregătire a României. Eleganta arenă din capitala Sloveniei a răsunat doar la îndemnurile preparatorului fizic Bogdan Merișanu și la strigătele de încurajare pe care Alpar Csoma sau Emil Răducu le-au avut pentru coechipieri. Selecționerul le-a cerut permanent jucătorilor pase din prima, maximum două atingeri și fără preluări statice. Dinamism pe ambele faze, defensivă și ofensivă. "Partitura" a avut însă parte și de un context special. Suprafața de joc din Stozice Arena este una extrem de rapidă, care oferă premisele unor jocuri-spectacol pentru suporteri, dar și pune la încercare echipele mai puțin obișnuite.