Sávio și Felipe Oliveira vor face astfel parte din lotul tricolorilor pentru dubla cu Georgia, din barajul pentru calificarea la Campionatul European de futsal din Slovenia, de anul viitor. Cei doi brazilieni au depus în această dimineață jurământul pentru obținerea cetățeniei române. 

Sunt foarte fericit, deja mă gândesc la barajul cu Georgia pe care îmi doresc să-l câștigăm. Mă bucur că voi putea să ajut echipa națională”, a declarat Savio pentru www.frf.ro.

La rândul său, Filipe OIiveira a promis că va da totul pentru tricolor. ”Sunt mândru de aceast lucru, acum sunt roman, ne dorim să mergem la Euro 2018. Sunt foarte entuziasmat, săptămâna viitoare vom merge la echipa națională și vom da totul pentru tricolor. Vrem să câștigăm, Georgia este o echipă foarte bună, dar eu cred că dacă vom câștiga în România, ne vom califica mai departe”.

Robert Lupu, antrenor-jucător la Informatica, dar și la echipa națională, a fost cel care a insistat pentru naturalizarea celor doi brazilieni. Lupu îi cunoaște cel mai bine pe Sávio și Felipe Oliveira, despre care a spus acum câteva luni că ar fi utili pentru prima noastră reprezentativă.

În Supercupa de la Lugoj, câștigată de Informatica Timișoara, 4-3 cu Autobergamo Deva, Sávio și Felipe Oliveira au fost cei mai buni de pe teren. Primul a marcat un gol, în timp ce Felipe Oliveira a reușit o dublă.

Barajul cu Georgia se va disputa în dublă manșă, pe 12 septembrie în România ( Deva) și pe 26 septembrie în deplasare.