Ediția cu numărul 11 a Campionatului European de futsal, găzduit de Arena Stožice, o sală cu peste 12.000 de locuri din capitala Sloveniei, a debutat cu același duel ca la precedentul turneu. A fost 2-2 între Slovenia și Serbia într-un meci strâns, în care gazdele au condus cu 2-0, dar s-au văzut egalate cu 28 de secunde înainte de final.

Arbitrul principal al partidei a fost românul Bogdan Sorescu, cel care bifează a cincea prezență la EURO și, de asemenea, unul dintre arbitrii finalei din 2016, din Serbia. „E o mare onoare pentru mine și, în același timp, o premieră în cariera mea”, a spus oficialul român.

Pe lângă spectacolul din teren, spectatorii care au umplut arena din Ljubljana au putut urmări și un show inedit în deschiderea turneului, care a inclus un număr de acrobații. La centru și-au făcut apoi apariția 12 dansatori îmbrăcați în tricourile tuturor celor 12 selecționate prezente la EURO. A fost momentul în care pe Arena Stozice s-a văzut pentru prima dată echipamentul galben al României cu noul blazon. Miercuri, de la ora locală 18:00 (19:00 în România), tricoul va fi purtat de jucătorii pregătiți de Robert Lupu în meciul de debut al tricolorilor la turneul final, contra Portugaliei lui Ricardinho.

Lovitura de începere a EURO 2018 a fost dată de fostul internațional sloven Milenko Ačimovič, adversarul României la barajul pentru CM 2002.

Reprezentativa României, aflată la al patrulea EURO din istorie, face parte dintr-o grupă alături de Portugalia și Ucraina. Primele două clasate vor merge mai departe în faza sferturilor de finală. Programul meciurilor grupei C este următorul:

Portugalia – România | 31 ianuarie 2018, ora 19:00

România – Ucraina | 2 februarie 2018, ora 21:45

Ucraina – Portugalia | 4 februarie 2018, ora 19:00