UPDATE | Luni seara, timp de o oră, tricolorii s-au antrenat în Sala Sporturilor din Deva. 

UPDATE | Alpar Csoma: „Am învățat din greșelile pe care le-am făcut la barajul din 2015, când am pierdut calificarea în ultima secundă a meciului cu Ungaria”

UPDATE | Căpitanul Emil Răducu: „Generația noastră a ajuns la maturitate deplină”

Aflată pentru prima oară la un baraj de calificare, Georgia se anunță însă a fi o nucă tare. „Trebuie să fim foarte atenți, chiar dacă, cel puțin teoretic, suntem creditați cu prima șansă”, declară Emil Andrei Răducu, căpitanul naționalei de futsal a României. Răducu, 33 de ani, traversează o perioadă fastă cu echipa sa de club, Luxol St. Andrews, care a devenit în acest sezon prima echipă din istoria futsalului din Malta care a ajuns în Main Round-ul UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor la futsal. Luxol St. Andrews va juca în grupă cu Autobergamo Deva, campioana României!

– Emil, cum a fost revederea cu băieții de la națională?
– Frumoasă, ca de obicei! Toți sunt concentrați și hotărâți să ajungă la EURO 2018. Sper ca la ora jocului să fim toți în cea mai bună formă, să luăm cele mai bune decizii și să câștigăm această primă partidă. Ne pregătim cât se poate de serios pentru a fi în cea mai bună formă la ora jocului. Dacă vom juca așa cum ne pregătim, sigur vom câștiga! Dar nu va fi ușor. Naționala Georgiei e reprezentanta unui popor dârz, luptător. Georgia e pentru prima oară atât de aproape de o calificare la un turneu final și, tocmai de aceea, va da o replică bună, va fi un adversar foarte tare. Trebuie să fim foarte atenți. Să nu ne aruncăm în atac și să ne lăsăm descoperiți. Georgienii au un brazilian, un „număr 10”, foarte bun, Roninho, care joacă acum în Ucraina.

– De brazilienii României ce părere ai?
– Îi știu foarte bine. Sávio Valadares și Felipe Oliveira sunt jucători buni, un câștig pentru naționala României, vor da totul pentru România. 

– EURO 2018 ar fi al treilea pentru tine!
– Nu vreau să mă opresc aici! O calificare ar fi foarte importantă pentru noi, pentru întreg futsalul românesc. Am ajuns, mulți dintre noi, la maturitatea deplină, și cred că ne putem califica. La Deva va fi un meci de luptă. Vor conta foarte mult jocul nostru, atitudinea noastră. Și, cel mai important, publicul din Deva va fi alături de noi.

UPDATE | Luni, de la ora 18:00, tricolorii au programat antrenamentul oficial la Sala Sporturilor din Deva. 

Accesul spectatorilor la meci se va face în baza biletelor gratuite care pot fi ridicate de la Sala Sporturilor din Deva marți, în ziua partidei, începând cu ora 17:00.

Tricolorii ocupă locul 23 în clasamentul mondial, în vreme ce naționala Georgiei este pe poziția 42. Adversara României de marți a ajuns în această fază după ce s-a clasat pe poziția secundă în grupa A preliminară, pe care a găzduit-o, acumulând 3 puncte în urma a trei partide încheiate la egalitate: cu Olanda (1-1), cu Belarus (1-1) și cu Italia (2-2).

Echipa României, antrenată de Robert Lupu, a evoluat în preliminarii la Călărași: 5-5 cu Finlanda, 3-1 cu Letonia, 0-4 cu Portugalia. Cu 4 puncte, tricolorii și-au câștigat locul la baraj.

Opt echipe sunt deja calificate la UEFA Futsal EURO 2018: Slovenia (țara gazdă), Italia, Azerbaijan, Ucraina, Portugalia, Spania (deținătoarea trofeului), Kazakhstan și Rusia. Turneul final se va desfășura pe „Arena Stožice” din Ljubljana, Slovenia, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie 2018. Alte patru selecționate vor merge la Euro în urma meciurilor de baraj: Cehia – Serbia, Franța – Croația, România – Georgia, Ungaria – Polonia.

Selecționerul-jucător Robert Lupu a convocat următorii jucători:

Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Toniță (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Robert Lupu, Sávio Valadares, Felipe Oliveira (toți trei de la Informatica Timișoara), László Szőcs (FK Odorheiu Secuiesc), Mimi Stoica, Alpar Csoma, Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Robert Matei, Cristi Matei, Paulo Ferreira (toți de la Autobergamo Deva) și Emil Andrei Răducu (Luxol St Andrews – Malta)

3 prezențe la turneul final de Campionat European are în palmares naționala de futsal a României: 2007, 2012, 2014