Echipa Futsal Club Dunărea Călărași a câștigat duminică, 17 martie, Cupa României după ce a trecut în finală de CS United Galați, vicecampioana ultimelor două ediții ale Ligii 1, scor 2-1.

Acesta e primul trofeu cucerit de echipa de seniori a clubului Dunărea Călărași.

În vară, fostul internațional Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al Dunării, a reușit să mențină nucleul de jucători din sezonul precedent, a mai adus câțiva și a format o trupă redutabilă.

În acest sezon, Dunărea a dat bătăi de cap tuturor granzilor. În campionat a învins actualul lider, Imperial WET Miercurea Ciuc, iar sâmbătă, 16 martie, în semifinalele Final Four-ului Cupei României, a învins, după mai bine de doi ani, Autobergamo Deva.

Dunărea a trecut și de United Galați, una dintre cele mai puternice formații din ultimii ani din Liga 1, într-o confruntare cu trofeul Cupei României pe masă.

Trupa lui Marian Șotârcă a gestionat perfect finala, a scăpat de presiune și a adus în vitrina clubului primul trofeu major!

“Este victoria tuturor, o victorie incredibilă, la care, sincer, în vară, probabil, nimeni nu s-ar fi gândit. E o bucurie uriașă”, a spus Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al câștigătoarei Cupei României ediția 2018-2019!

ARTICOL DE ADI DOBRE