United a reușit un succes dramatic, scor 3-2, cu golul victoriei marcat de Lascu în ultima secundă a prelungirilor! La finalul timpului regulamentar, scorul era 2-2.

În urma acestui rezultat, duelul dintre United și Informatica merge în „decisiv”, meci care va avea loc în această seară, de la ora 18:00, tot la Galați.

Partida va fi transmisă în direct pe Facebook „Futsal Romania” și pe YouTube Futsal Romania.

În prima confruntare, disputată la Timișoara, Informatica s-a impus cu 8-7, la loviturile de departajare, la capătul unui meci de asemenea dramatic!

Gol în ultima secundă

Având 1-0 în disputa cu United (se joacă „cel mai bun din trei meciuri”), Informatica a început încrezătoare jocul de marți seară de la Galați. „Vrem să rezolvăm calificarea în finală încă din primul meci de la Galați. Două meciuri în 24 de ore cu United înseamnă un efort extraordinar”, spunea Robert Lupu, antrenorul echipei Informatica Timișoara, înaintea disputei.

Oamenii lui David Asandei au fost însă cei care au deschis scorul, prin căpitanul Viorel Cojoc! Pe fondul unui meci echilibrat, cu ocazii la ambele porți, internaționalul sârb Stefan Rakić a restabilit egalitatea.

În repriza secundă, gălățeanul Emanuel Moldoveanu a văzut cartonașul roșu! În superioritate numerică, Informatica a trecut la conducere pe tabela de marcaj, prin brazilianul Savio. United revenit și a trimis partida în prelungiri, același Cojoc salvând echipa. Cum niciuna dintre cele două semifinaliste nu reușea să înscrie, toată lumea aștepta un nou episod al loviturilor de departajare în duelul United – Informatica.

„Va fi la fel de greu”

În ultimul minut, Robert Lupu a decis să scoată portarul și să atace! Cu o secundă înainte de final, Adrian Lascu, de la United, a interceptat mingea și, din propriul teren, cu o execuție incredibilă, a trimis balonul în poarta bănățenilor! 3-2 pentru trupa lui Asandei și a doua finalistă a Ligii I va fi stabilită azi!

„A fost un meci teribil de greu. Am avut tot timpul încredere că vom reuși să ducem această confruntare în cel de-al treilea meci, după înfrângerea la loviturile de departajare de la Tomișoara. Absența lui Moldoveanu e importantă, dar vom încerca să-l înlocuim. Ce va fi miercuri seară?! Știu doar că va fi un meci cel puțin la fel de greu. Așteptăm ca publicul, care la acest meci a fost extraordinar, să ne susțină și la jocul decisiv, pentru că am rămas singura echipă din Galați în luptă pentru un trofeu”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul echipei United Galați.