Orașul Deva a fost și va rămâne unul dintre principalele puncte de pe harta futsalului românesc. Indiferent de numele pe care l-a purtat echipa orașului, futsalul s-a simțit ca la el acasă în municipiul hunedorean.

După mai bine de un deceniu în care a fost motorul echipei, Dorin Popa, președinte al clubului Autobergamo și, ulterior, șeful secției de futsal din cadrul CSM Deva, a anunțat că se retrage din futsal.

„Am luat o decizie importantă, aceea de a mă retrage după 11 ani intenși, plini de satisfacții, presărați cu multe trăiri și sacrificii! Am decis să mă retrag din circuitul futsalului, acest sport încântător având convingerea că am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a promova orașul Deva atât în țară, cât și în Europa. Vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost tovarăși de drum: Federației Române de Fotbal, domnului președinte Răzvan Burleanu în mod special, tuturor care m-au sprijinit material – Primăria Deva, Consiliul Județean Hunedoara, jucătorilor care au îmbrăcat tricoul echipelor Autobergamo și CSM Deva, stafului tehnic de înaltă calificare care a muncit aici. Cea mai mare realizare și încântare pentru mine a fost să văd de nenumărate ori Sala Sporturilor din Deva arhiplină cu voi, dragi suporteri, să vă citesc pe fețe mândria și bucuria de a fi deveni. Nu în ultimul rând vreu să îmi cer scuze față de colegii mei de bătălie din Galați, Timișoara, dar ei știu că acolo unde este pasiune este și scânteie”, a spus Dorin Popa.

Campioană a țării, câștigătoare a Cupei României, reprezentantă a futsalului românesc în UEFA Futsal Champions League în perioada în care Dorin Popa a fost președintele clubului, formația din Deva a ocupa locul trei sezonul trecut în Liga 1 Futsal Fortuna.

Articol de Adi Dobre