Liga I la futsal programează în acest week-end și la începutul săptămânii viitoare meciurile etapei a III-a din noul sezon. Runda va debuta la Călărași, cu altă  partidă tare, confruntarea dintre Dunărea și Imperial WET Miercurea Ciuc.

Învingătoare în prima etapă pe terenul nou-promovatei SCM Gloria Buzău, scor 5-2, Dunărea Călărași a pierdut greu în runda a doua pe terenul campioanei Informatica Timișoara.

La Călărași sosește una dintre cele mai ambițioase echipe din Liga I. Cu mulți jucători noi și de mare valoare, Imperial WET Miercurea Ciuc nu își ascunde intențiile. Gruparea ciucană vizează titlul de campioană, obiectiv la care tânjesc însă cel puțin alte trei formații, Informatica Timișoara, Autobergamo Deva și CS United Galați.

Mergem la Călărași să învingem. Suntem încrezători, dar, în același timp, suntem conștienți că ne așteaptă o partidă foarte grea în fața unui adversar pe care îl respectăm”, a spus, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman, antrenorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Duminică, la Deva, va avea loc primul mare derby al sezonului, confruntarea dintre Autobergamo, fosta campioană a României, și Informatica Timișoara, cea care a cucerit ultimele patru trofee puse la bătaie în futsalul românesc, titlul, Supecupa și două Cupe ale României.

Ambele combatante au punctaj maxim după primele două runde. „Va fi un derby adevărat, o confruntare între două dintre cele mai bune echipe din Liga I. Mă întorc la Deva, acolo unde am început această nouă meserie, de antrenor, acolo unde am avut primul proiect ca tehnician. Autobergamo Deva e o echipă foarte puternică. Noi nu îl vom avea din păcate pe Sávio Valadares, accidentat la acțiunea echipei naționale din această săptămână. Va fi dificil fără el, așa cum se întâmplă de fiecare dată când îți lipsește un jucător important. Vrem să învingem, așa cum vrem să învingem în fiecare partidă pe care o disputăm”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul echipei Informatica Timișoara.

Cu 29 de goluri marcate și doar 6 primite în primele două etape, Autobergamo Deva e lider în Liga I. Munca antrenorului Luis Fonseca Cilleros începe să se facă simțită, în ciuda faptului că spaniolul, instalat în urmă cu abia o lună pe banca fostei campioane a României, nu a avut timpul necesar să-și pună în aplicare toată strategia. „Viteza de joc a crescut, abordarea e alta, se văd îmbunătățiri, asta e clar. E primul său derby. Toată lumea e curioasă să vadă mâna antrenorului Luis Fonseca Cilleros”, a afirmat, pentru www.frf.ro, Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva, care a mai adăugat: „Va fi un meci interesant, cu multe goluri, deschis, așa cum nu a mai fost în ultima vreme între noi și Timișoara. Suntem optimiști și credem că putem învinge în acest derby. Din păcate ne va lipsi un om de bază, Noé Pardo, care a primit ușor un cartonaș roșu în deplasarea de la Vicovu de Jos la scorul de 10-0 pentru noi. Absența lui Noé Pardo a stricat puțin strategia echipei, dar sperăm să trecem și peste asta”.

Etapa a III-a a Ligii I la futsal:

sâmbătă, 29 septembrie, ora 18:00
Futsal Club Dunărea Călărași – Imperial Wet Miercurea Ciuc

duminică, 30 septembrie
ora 16:00: SCM Gloria Buzău – Futsal Poli Iași
ora 18:00: Autobergamo Deva – Informatica Timișoara

luni, 1 octombrie, ora 18:30
CS United Galaţi – CFF Clujana Cluj

marți, 2 octombrie, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Bukovina Vicov

Clasament: 1. Autobergamo 6p; 2. Informatica 6p; 3. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 6p; 4. Imperial Wet 3p; 5. United 3p; 6. Dunărea 3p; 7. Futsal Poli Iasi 0p; 8. SCM Gloria Buzău 0p; 9. CFF Clujana 0p; 10. Bukovina Vicov 0p

 

Articol de Adi Dobre