Începută duminică la Odorheiu Secuiesc, etapa a 17-a a Ligii I la futsal se încheie joi la Galați cu un meci de zile mari, CS United – Dunărea Călărași. Partida va începe la ora 18:00 și va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook Futsal Romania și pe canalul de YouTube Futsal Romania.

În cazul unui succes, United va reveni pe primul loc în clasament, acolo unde și-a petrecut pauza de iarnă. Dacă învinge la Galați, Dunărea Călărași trece în fața lui United!

„E un derby adevărat! Ne așteaptă un meci foarte greu, în care United Galați pornește ca favorită în primul rând pentru că evoluează acasă. Galațiul are o echipă omogenă, ambițioasă. Am însă încredere în echipa mea”, a declarat Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași. Marian Șotârcă nu îl are la dispoziție pentru meciul cu United pe portarul Andrei Moldovanu, accidentat. „Avem și alte probleme, dar sper să le rezolvăm până la ora jocului”, a spus Șotârcă.

Gălățenii, suporteri și jucători, au intrat deja în febra meciului de joi. „Sala va fi plină, sunt convins. Oamenii vin la meciurile noastre pentru că au ce vedea. Cu ajutorul suporterilor sper să învingem și să revenim pe primul loc. E un meci important, de șase puncte. Clasamentul Ligii I arată incredibil. E o luptă, acolo, sus, cum nu a mai fost. Pe o distanță de câteva puncte sunt șase echipe. Ultimele etape din sezonul regular vor fi, cel puțin pentru noi, adevărate finale. Avem un moral bun după egalul de la Deva. Întâlnim un adversar, Dunărea, pe care îl cunoaștem foarte bine, așa cum nici noi nu mai suntem un secret pentru echipa lui Marian Șotârcă, cel pe care l-am vrut la un moment dat la noi, la United”, a spus și David Asandei, antrenorul echipei United Galați, care a mărturisit că nu are probleme de lot pentru meciul de joi.