Etapa a III-a a Ligii I la futsal a debutat sâmbătă, 16 septembrie, cu două partide. Iată rezultatele:
Imperial WET Miercurea Ciuc – CSM Politehnica Iași 4-4 (2-0)
Dunărea Călărași – Spicom Sfântu Gheorghe 6-0 (4-0)

Runda continuă luni, 18 septembrie, când sunt programate celelalte partide, după următorul program:

ora 16:00
Muncitorul Reșița – City’US Târgu Mureș

ora 18:00
CS United Galaţi – Autobergamo Deva

ora 20:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Informatica Timișoara

Derby-ul etapei se joacă la Galați, acolo unde vicecampioana primește vizita campioanei României, într-o reeditare a finalei de vis din sezonul trecut, cea mai disputată din istorie.

Ambele combatante au antrenori noi. Cosmin Gherman, component al „generației de aur” a futsalului românesc, a fost instalat în această vară pe banca tehnică a grupării gălățene. Campioana Autobergamo Deva are și ea un nou tehnician, pe spaniolul Marcos Angulo, sosit la Deva în urmă cu două săptămâni.

„Schimbările de antrenori contează foarte mult. Va fi un meci echilibrat, deschis oricărui rezultat”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, veteranul campioanei Autobergamo Deva.

După primele două etape, ambele formații au maximum de puncte. United a trecut cu 3-0, acasă, de City’US Târgu Mureș, fosta echipă a lui Cosmin Gherman, și cu 2-0, în deplasare, de Spicom Sfântu Gheorghe.
Autobergamo a învins CSM Politehnica Iași cu 12-1 și pe Imperial WET Miercurea Ciuc, scor 5-0, ambele partide disputate pe teren propriu.

Derby e și la Odorheiu Secuiesc, acolo unde sosește supercampioana Informatica Timișoara!
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc a bifat și ea două victorii în primele două runde: 13-3 la Reșița și 6-4 la Iași. Trupa selecționerului Robert Lupu, Informatica Timișoara, nu a avut nici ea probleme până acum, 4-2 la Călărași și 7-0 acasă cu Muncitorul Reșița.

După această etapă, Liga I va lua o nouă pauză. Jucătorii naționalei României se vor reuni la Mogoșoaia, unde vor pregăti bătălia din manșa secundă, decisivă, a barajului de calificare la EURO 2018. După 2-2 la Deva, duelul Georgia – România se va muta la Tbilisi. Meciul e programat marți, 26 septembrie.