Cupa României la futsal programează astăzi primul meci din sferturile de finală, meci la sfârșitul căruia vom cunoaște prima echipă calificată în Final Four-ul competiției.

La Sala Sporturilor din Mărășești față în față se vor afla formațiile Mausoleul Mărășești și CSM Târgu Mureș. Confruntarea, programată de la ora 17:00, este o reeditare a finalei Ligii a 2-a din sezonul trecut, atunci când Mausoleul Mărășești și CSM Târgu Mureș au oferit un spectacol total. Atunci victoriile au fost împărțite, fiecare echipă impunându-se pe teren propriu: 6-2 la Târgu Mureș și 5-3 la Mărășești.

În plus, în actuala ediție a Ligii 1 Futsal Fortuna, cele două combatante au mai oferit două meciuri spectaculoase. În ambele s-au impus vrâncenii de la Mausoleul, 5-1 pe 25 septembrie, într-o partidă din etapa a treia, jucată la Târgu Mureș, și 5-2 pe 3 decembrie, pe teren propriu, într-o partidă contând pentru etapa a 12-a.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Datele problemei înaintea confruntării de astăzi sunt însă altele. Întărită în iarnă, CSM Târgu Mureș a câștigat patru partide din cinci în 2024! Ultimul succes din Liga 1 Futsal Fortuna, 3-1 pe teren propriu cu vicecampioana FK Odorhei Secuiesc, a însemnat un uriaș capital de optimism pentru echipa pregătită de Cosmin Gherman în vederea duelului de azi de la Mărășești.

Ambele formații vizează locul în careul de ași al Cupei României. Vrâncenii vor să profite de avantajul terenului propriu, chiar dacă, față de meciurile din campionat cu CSM Târgu Mureș, a pierdut mai mulți jucători de bază. Ion Al Ioani și Tifan Norbert au părăsit în iarnă echipa Mausoleul și au trecut în tabăra adversarei de astăzi, CSM Târgu Mureș, Fernando Dobre a plecat la CSM Deva, iar Mimi Stoica, unul dintre cei mai experimentați jucători din Liga 1 în acest moment, a părăsit gruparea din Mărășești după eșecul din etapa a 16-a de la Șimand.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Mausoleul a reușit să-l legitimeze în schimb pe Cosmin Petică, ultima oară la CS United Galați.

„Nici nu concepem să nu ne calificăm în Final Four! Jucăm acasă, avem ambiții mari. Știm că va fi greu, dar vrem să mergem mai departe în Cupa României”, a spus Romeo Drăgan, managerul echipei Mausoleul Mărășești.

Mâine, duminică 25 februarie, la Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc, sunt programate alte două partide din sferturile de finală ale Cupei României. Finala din sferturile de finală, super-confruntarea dintre CSM Deva și United Galați, se va juca marți, 27 februarie, de la ora 17:30, ce va fi transmisă în exclusivitate pe FRF.tv!

Sferturi de finală

Sâmbătă, 24 februarie

Ora 17:00

  • ACS Mausoleul Mărăşeşti – CSM Târgu Mureș, Sala Sporturilor – Mărășești

Arbitri: Benedek Andras, Szabo Attila; Balint Attila (toți din Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Balmus Doru (Galați)

Duminică, 25 februarie

Ora 12:00

  • AS Inter Gheorgheni – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Sala Sporturilor – Lăzarea

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iaşi), Mocanu Dragoș (Brăila); Mihălcuț Andrei (Iaşi)

Observator arbitri: Captan Sebastian (Galați)

Ora 18:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Marți, 27 februarie

Ora 17:30

  • CSM Deva – CS United Galați

Articol de Adi Dobre