Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc sunt primele echipe calificate în Final Four-ul Cupei României la futsal.
Azi, la Iași, se va disputa al treilea sfert de finală, Politehnica – City’US Târgu Mureș, iar ultimul, Colțea Brașov – Informatica Timișoara, e programat peste cinci zile.

FK Odorheiu Secuiesc, locul doi în Liga I, a învins fără probleme ieri, în deplasare, divizionara secundă Pro-Tineret Sighișoara. Trupa lui Jakab Zoltan s-a impus cu cu scorul de 14-1, continuând să râmână astfel cea mai ofensivă echipă din futsalul românesc în acest moment! În ultimele patru jocuri, două de campionat și alte două de Cupa României, FK Odorheiu Secuiesc a marcat 43 de goluri și a primit doar 6!

Derby-ul sferturilor de finală s-a disputat la Deva, acolo unde s-au întâlnit Autobergamo și CS United Galați. După două remize în sezonul regular al Ligii I, Deva a învins la scor liderul CS United Galați, scor 6-1, la capătul unui meci senzațional. Au marcat pentru Deva internaționalii Cristi Matei, Florin Matei și Paulo Ferreira, fiecare câte două goluri. Pentru gălățeni a înscris tot un jucător de echipă națională, Emanuel Moldoveanu.

„Am spus înaintea partidei că dacă nu învingem acum, nu merităm să fim acolo, sus, în lupta pentru titlu și pentru Cupa României. Meciul nu a avut istoric. Am dominat de la un capăt la altul disputa cu United. Îmi pare rău pentru golul încasat. Am văzut în această partidă atitudine, determinare, așa cum ar trebui să fie mereu. Suntem pe drumul cel bun pentru un final de sezon care se anunță foarte disputat. Anul trecut eram pe locul întâi la jumătatea competiției, apoi ne-am stins. Avem o echipă valoroasă. Cred însă că nu asta e diferența între noi și United”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva, deținătoarea Cupei României.

Rezultatele și programul meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României:

19 februarie
Autobergamo Deva – CS United Galaţi 6-1
Pro-Tineret Sighișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 1-14
20 februarie
ora 16:00
CSM Politehnica Iași – AS CITY’US Târgu Mureş
25 februarie
ora 19:00
Colțea 1920 Brașov – Informatica Timișoara