Fotó: Beliczay László

Liga I la futsal a programat la mijlocul acestei săptămâni meciurile etapei a VIII-a, intermediară, o rundă dominată de derby-ul de la Deva dintre Autobergamo și Imperial WET Miercurea Ciuc, dar și de confruntarea de la Odorheiu Secuiesc dintre Futsal Klub și Dunărea Călărași.

Startul rundei a fost dat la Galați, acolo unde vicecampioana României și singura echipă neînvinsă în acest sezon, CS United Galați, a primit vizita nou-promovatei SCM Gloria Buzău. Trupa pregătită de Florin Ignat nu i-a dat vreo șansă Gloriei, de care a dispus la scor, 7-1.

Meci spectaculos, dar mai ales echilibrat, a fost la Odorheiu Secuiesc, acolo unde gazdele de la Futsal Klub au primit vizita echipei Dunărea Călărași. În runda precedentă, Dunărea a încheiat la egalitate disputa de pe teren propriu cu Autobergamo Deva, 3-3, după ce a condus cu 3-0. Scenariul s-a repetat și la Odorheiu Secuiesc. Echipa lui Marian Șotârcă a început foarte bine meciul și la pauză conducea cu 1-0, iar la reluare a mai înscris de două ori.

Jakab Zoltan, antrenorul echipei FK Odorheiu Secuiesc, a scos portarul, iar harghitenii au reușit în situație de „5 contra 4” să marcheze de două ori. Dunărea a rămas fără portar, eliminat, iar FK Odorheiu Secuiesc a profitat și, în situație de superioritate numerică, a reușit să egaleze.

Parcă am retrăit același vis urât din urmă cu doar câteva zile, când am condus Deva cu 3-0, dar am fost egalați! Același meci tras la indigo. E frustrant când ai avantaj de trei goluri și nu reușești să câștigi meciul, dar acesta e futsalul. E îmbucurător faptul că reușim să dominăm și să marcă împotriva unor astfel de echipe, precum Autobergamo și FK Odorheiu Secuiesc. Important e, de asemenea, că nu am pierdut. Ne așteaptă încă un meci greu, luni, acasă, contra celor de la CS United Galați. Sper ca de această dată, dacă vom conduce din nou cu 3-0, să știm să gestionăm rezultatul”, a spus, pentru www.frf.ro, Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Futsal Club Dunărea Călărași.

Informatica Timișoara, campioana României, și Futsal Poli Iași nu au avut probleme în această etapă. După înfrângerea de la Galați din week-end, prima din acest sezon al Ligii I, Informatica Timișoara a învins-o categoric pe nou-promovata CFF Clujana Cluj, de care a dispus cu 11-1, în timp ce Poli Iași s-a întors cu toate cele trei puncte din deplasarea de la Vicovu de Jos.

Clujana Cluj și Bukovina Vicov rămân în continuare singurele echipe fără puncte în această ediție de campionat. Clujana și Bukovina se vor afla față în față etapa viitoare la Cluj.

Partida dintre Autobergamo Deva și Imperial WET Miercurea Ciuc, capul de afiș al etapei a VIII-a, și-a respectat statutul de derby. Două dintre cele mai valoroase formații din futsalul românesc au oferit un spectacol total. Partida a fost foarte disputată și, în același timp, dramatică, învingătoarea fiind decisă în ultimele minute ale jocului.

Ciucanii au fost cei care au deschis scorul încă din debutul partidei, dar Deva a reușit să întoarcă rezultatul într-un singur minut, după care oaspeții au egalat, 2-2, acesta fiind scorul pauzei. Spectacolul a continuat și la reluare, Imperial WET trecând din nou în avantaj. Autobergamo Deva a forțat însă și a întors soarta partidei, ajungând în acest moment la cinci victorii în opt meciuri.

Nu am de ce să fiu supărat pe jucători. Sunt supărat pe rezultat, asta da. Am văzut atitudine, am văzut un futsal de calitate, am văzut dăruire, asta este important. La fel de important e că ne menținem în plutonul fruntaș, în grupul pentru play-off”, a spus Walter Gorbe, finanțatorul echipei Imperial WET, formație care se pregătește pentru un nou derby.

Luni, 12 noiembrie, Sala Sporturilor „Erőss Zsolt” din Miercurea Ciuc va găzdui confruntarea dintre Imperial WET și FK Odorheiu Secuiesc, derby care se va disputa, susțin ciucanii, ca de obicei, cu casa închisă.

Pentru Autobergamo Deva jocul împotriva formației Imperial WET se anunța a fi unul dificil nu doar prin prisma adversarului, ci mai ales a situației de la echipă. După egalul din week-end de la Călărași, 3-3 cu Dunărea, conducerea grupării din Deva a anunțat despărțirea de antrenorul spaniol Luis Fonseca Cilleros, alături de care au mai părăsit echipa jucătorii Carlos Dias „Teka” si Cristian Muinos Saavedra „Chapu”. În aceste condiții, pe banca echipei din Deva a stat Adrian Moț, tehnician din cadrul clubului, campion cu echipa de juniori U19 a celor de la Autobegamo în sezonul trecut.

Știam că ne așteaptă o partidă foarte grea. Bucuria e cu atât mai mare acum, după ce am trecut de Imperial WET. Este meritul exclusiv al băieților, care s-au mobilizat exemplar având în vedere tensiunea acumulată în ultimele zile. Importantă e victoria. Acum trebuie să ne liniștim și să ne menținem în obiectiv. Nu contează cine e antrenor, eu sau altcineva, contează ca echipa să se afle acolo sus unde îi este locul. Ne așteaptă un meci greu duminică la Iași. Întâlnim o echipă bună, care joacp futsal”, a declarat, pentru www.frf.ro, Adrian Moț, antrenorul interimar al echipei Autobergamo Deva. Moț va sta pe bancă și la meciul de la Iași.

Rezultatele etapei a VIII-a din Liga 1: 

CS United Galaţi – SCM Gloria Buzău 7-1
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Futsal Club Dunărea Călărași 3-3
Informatica Timișoara – CFF Clujana Cluj 11-1
Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc 5-3
Bukovina Vicov – Futsal Poli Iași 3-8

*Rezultatele meciurilor pot fi modificate prin hotărârile Comisiei de Disciplină.

*În ședința Comisiei de Etică și Disciplină a FRF din data de 20 iunie 2018 în baza art. 52.5 din RD s-a hotărât depunctarea echipei CS United Galați cu 3 puncte scăzute din noul campionat

Clasament: 1. United 19p; 2. Dunărea 17p; 3. Autobergamo 17p; 4. Informatica 17p; 5. Odorheiu Secuiesc 14p; 6. Imperial WET 13p; 7. Poli Iași 9p; 8. Gloria Buzău 6p; 9. Bukovina 0p; 10. Clujana 0p.

Etapa viitoare, a IX-a:

duminică, 11 noiembrie
ora 15:00: CFF Clujana Cluj – Bukovina Vicov
ora 17:00: Futsal Poli Iași – Autobergamo Deva

luni, 12 noiembrie
ora 17:00: Futsal Club Dunărea Călărași – CS United Galaţi
ora 19:00: Imperial Wet Miercurea Ciuc – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

marți, 13 noiembrie, ora 20:00
SCM Gloria Buzău – Informatica Timișoara